i-data sammenlægger sin netværksdivision med Lasat

Den multinationale danske IT-koncern i-data international a-s i Bagsværd ved København har gennem aktieombytning overtaget modemproducenten LASAT Communications A/S i Nibe i Nordjylland. Med overtagelsen bliver i-data og datterselskabet LASAT en af Danmarks største IT-virksomheder.


LASAT designer, producerer og markedsfører modems designet af Jacob Jensen. LASATs markedsandel er ca. 40% af det danske modem-marked og 8-10% af modem-markederne i Norge og Sverige.


LASAT vil blive fusioneret med i-datas netværksdivision, i-data Networks a-s, fortæller firmaerne. Netværksdivisionen vil efter fusionen hedde "LASAT Networks, et selskab i i-data international gruppen" og vil levere Internet-netværksløsninger og sikkerhedsprodukter til både hjemmekontorer samt små og mellemstore virksomheder.


Det nye, kombinerede selskab vil markedsføre såkaldt
"end-to-end" Internet-netværksudstyr. Produktserien vil bl.a. inkludere analoge og ISDN modems, Internet opkoblingsprodukter, alt-i-et Internet servere til små og mellemstore virksomheder og virtual private networking-udstyr med hardware-baseret kryptering. I løbet af det næste stykke tid vil selskabet introducere en række nye produkter til små og mellemstore virksomheder, bl.a. udstyr til Internet-opkobling gennem højhastigheds xDSL og kabel-modem forbindelser, "Voice over IP" telefoniudstyr m.m.


Som resultat af i-datas overtagelse af modem-firmaet vil LASATs aktionærer komme til at eje ca. 25% af i-data international gennem nyudbudte aktier.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Targit A/S
    Udvikling og salg af software til business intelligence.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere