Hektisk kamp om støtten til DotDK

HK har bedt Telestyrelsen se bort fra Fagforbundets støtteerklæring til DotDK. Men samtidig har DotDK indsendt nye støtteerklæringer fra indtil videre ukendte organisationer.

Deadline for indsendelse af støtteerklæringer til DotDK/Afilias-forsøget på at overtage den danske internet-administration er overskredet med næsten en måned, og der er kun få dage tilbage, før Telestyrelsen skal komme med en udmelding.

Alligevel foregår der nu en hektiske sidste-øjebliks kamp om at underminere eller befæste DotDK-støtten.

De kræfter, der vil underminere støtten, er mest effektive, erfarer ComON. Det er nemlig den hidtil største og sandsynligvis vigtigste organisation, der nu formelt har trukket sin støtte-erklæring tilbage.

Tidligere kunne ComON gengive en noget særpræget pressemeddelelse fra HK, hvori fagforbundet fortalte, at man trak sig ud af debatten om håndteringen af det danske internetdomæne.

Pressemeddelelsen bar overskriften "HK trækker sig i domænestriden". Af selve teksten fremgik det imidlertid, at man blot ville afstå fra at engagere sig yderligere i debatten.

Nu har de grene af HK, der er modstandere af Dotdk-
støtten, imidlertid vundet et internt slagsmål med de folk i HK, der uden at have sikret sig opbakning i organisationens bagland indgav en støtteerklæring til fordel for DotDK.

På et møde med fagforeningstoppen i sidste uge blev det ifølge to forskellige og centralt placerede kilder besluttet, at pressemeddelelsen ikke var nok. HK vil også skrive til IT- og Telestyrelsen og oplyse, at man trækker støtten tilbage. Kommentarer fra forbundsformand Kim Simonsen eller presseordinator Claus Vestager Martinus lyder på "ingen kommentarer", og det er ikke lykkedes ComON at opklare, hvornår brevet fra HK til Telestyrelsen er sendt.

Hos It og Telestyrelsen oplyser Helle Bøjen Larsen, at styrelsen stadig er i gang med at kigge på de indsendte støtteerklæringer. Hvorvidt styrelsen allerede har modtaget brevet fra HK - og i hvilken udstrækning det vil påvirke godkendelsesproceduren - ønsker hun dog ikke at udtale sig om.

Hos DotDK siger medstifter Kim Viborg Andersen, at han ikke er blevet orienteret af HK om sagen.
Men få minutter efter ComONs forespørgsel hos Kim Viborg Andersen udsendte DotDK en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at foreningen faktisk har fået nye støtter, og at disse - trods den for længst overskredne deadline, nu er indsendt til IT- og Telestyrelsen.

Kim Viborg Andersen vil ikke oplyse, hvem de nye støtter er - heller ikke, om de tilhører den store skare af organisationer, der hidtil har bakket standhaftigt op om den eksisterende domæneadministrator, DKHostmaster/Dansk Internetforum (DIFO). Medstifteren anbefaler dog, at spørgsmålet om nogle organisationer har skiftet side, rettes til DIFO-formand Mads Bryde Andersen. Denne var ved redaktionens slutning ikke at træffe.

At deadline for indsendelse af støtte-erklæringer for længst er overskredet, betyder ikke så meget, mener foreningen, fordi den - ifølge Kim Viborg Andersen - havde den støtte, der skulle til som angivet i udbudsmaterialet.

Kim Viborg Andersen ønsker dog ikke at uddybe de eksisterende erklæringer i forhold til en senere udmelding fra videnskabsminister Helge Sander, som dikterer, at DotDK skal have samme niveau af støtte fra internetsamfundet, som DIFO nyder i dag.
Afgørelsen fra IT og Telestyrelsen forventes at foreligge inden udgangen af denne uge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere