Ny millionordre til Danware

Den børsnoterede danske producent af fjernbetjeningssoftware Danware har modtaget endnu en stor ordre på sin software. Aktien er på vej frem med stor hast.

Danske Danware har modtaget en ny millionordre på sin fjernbetjeningssoftware - NetOp Remote Control. Ordren kommer fra en stor amerikansk koncern, der tælles blandt verdens allerstørste virksomheder, oplyser Danware i en meddelelse til Københavns Fondsbørs. Af fortrolighedshensyn kan Danware ikke oplyse navnet på kunden.

Dermed ser det ud til at Danware er ved at få gang i hjulene igen. Det børsnoterede selskab havde ellers et skidt år 2003, hvor aktiekursen dalede 15 procent på børsen, hvilket gjorde Danware til den tredjedårligste aktie i it-avisen ComON's nyligt offentliggjorte analyse af it-aktierne i det forgangne år.

Faldet skete primært, fordi Danware ikke kunne leve op til de høje forventninger, som aktieinvestorerne har stillet til selskabet. 2004 har dog fået en god start for Danware. Få dage inde i året opjusterede selskabet forventningerne til indtjeningen med 25 procent. Og i sidste uge fik selskabet en ordre til en værdi på over en million kroner fra tyske Fiducia.

Kort efter offentliggørelsen steg Danware-aktien otte procent til kurs 128, hvilket er en stigning på lidt over 25 procent siden årsskiftet. Der er dog fortsat et stykke op til kurs 200, som Danware-aktien blev introduceret til.

»Når man kigger på, hvordan verden har udviklet sig siden, vi kom på børsen, så har den været nærmest urimelig hård. Efter 11. september 2001 gik verden jo nærmest i stå - og var i recession stort set hele 2002. At vi fortsat har kunnet tjene penge, er vi stolte af. Derfor er vi også lidt forundrede over, at vores aktiekurs er faldet, så meget, som den er,« siger Danware-direktør Peter Grøndahl, der selv er storaktionær i selskabet.

»De to million-ordrer, vi har fået her i januar, glæder vi os meget over, men før vi tro på, at det skyldes, at kunderne er blevet mere villige til at investere i it, vil vi gerne lige se nogle flere ordrer i bogen,« fortsætter Peter Grøndahl.

Omtrent ni ud af ti omsætningskroner henter Danware uden for Danmarks grænser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere