Sonofon bejler til CBB

Sonofon er parat til at købe lavprisselskabet CBB Mobil. Meldingen kommer efter gårsdagens rygter om at TDC skulle have købt Telmore.

Danmarks andetstørste teleselskab, Sonofon, ligger ikke skjul på, at de er særdeles interesserede i at købe lavprisselskabet CBB Mobil.

»Det kunne vi godt finde på at gøre. CBB har en række kunder, og vi ved jo, at der skal ske en konsolidering i branchen. Derfor er det da noget, vi er interesserede i at overveje, hvis ellers CBB er til salg til den rigtige pris,« siger Sonofons direktør Tage Reinert til Børsen.

Dermed er parringsdansen mellem de danske mobiltelefonselskaber for alvor gået i gang. Alle parter er enige om at der er for mange selskaber på det danske marked, men alle selskaber har indtil nu lurepasset.

Men nu ser det ud til at der begynder at ske noget. Tirsdag bragte Jyllands-Posten rygterne om, at TDC havde købt lavprisselskabet Telmore for mellem 400 og 500 mio. kroner. Hverken TDC eller Telmore har dog ville bekræfte rygterne. TDC ejer i forvejen 20 procent af Telmore.

Med et eventuelt køb af Telmore ville TDC med et slag sætte sig massivt på lavprismobilmarkedet, hvor Telmore og CBB er de to helt store duellanter.

Sonofon er ejet af det norske Telenor, der er en af TDC's alvorligste konkurrenter i Norden. Derfor er det ikke overraskende, at Sonofon og dermed Telenor, erklærer sig parate til at købe den anden lavprisspiller, CBB Mobil, sådan så magtbalancen kan holdes intakt.

Men hos CBB Mobil er man ikke umiddelbart interesseret i at sælge ud. CBB Mobil lejer sig i forvejen ind på Sonofons net, og CBB Mobil er umiddelbart mere interesseret i et bedre samarbejde.

»I modsætning til TDC har Sonofon næppe erkendt, at man ikke selv kan håndtere discountmarkedet effektivt. Derfor mener jeg, at Sonofon står over for en par valgmuligheder. Man kan forsøge at købe CBB - eller man kan spare at skrive en lang check og i stedet udstyre mig med nogle bedre muligheder. Hos CBB kunne vi så tage os af billig-segmentet, mens Sonofon kunne tage sig af de mere krævende privatkunder og erhvervskunderne,« siger CBB Mobils direktør, Teddy Pedersen, til Børsen.

Sonofons direktør, Tage Reinert, melder desuden klart ud, at Sonofon vil spille en aktiv rolle i konsolideringen af mobilmarkedet. Om det så bliver med et køb af CBB Mobil eller eventuelt med en fusion med Orange eller Telia, vil tiden vise.

Orange og Telia kunne være interessante samarbejdspartnere for Sonofon, da de to selskaber ligger inde med hver deres licens til 3G-telefoni - noget som Sonofon ikke har.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere