Ny Linux-distribution fra uafhængig organisation

Open-source-guruen Bruce Perens har foreslået udviklingen af en uafhængig Linux-distribution, UserLinux.

Den voksende kommercialisering af Linux skal modvirkes med en ny uafhængig Linux-distribution, UserLinux, som bør styres af en non-profit-organisation. Forslaget er fremsat af open-source-guruen Bruce Perens, som er direktør for Linux Desktop Consortium.

Bruce Perens mener at Linux-distributørernes forretningsmodeller er med til at undergrave de største fordele i det frie operativsystem. De fleste distributører kræver at kunderne skal betale licens for hver bruger og forlanger priser, som er for høje for mange virksomheder.

Grundtanken i open-source-modellen er at give brugerne større kontrol over softwaren, men de nuværende »Enterprise Linux« abonnementer fører igen til et lock-in, som tvinger brugerne til at betale for dyre licenser, konkluderer Perens.

Han mener at løsningen på dette problem er udviklingen af en uafhængig GNU/Linux-distribution. Den skal kontrolleres af en non-profit-organisation, og kommercielle virksomheder kan så tilbyde konsulentydelser på basis af den frie kerne.

Kunderne kan så selv vælge deres leverandør og er ikke bundet til en bestemt virksomhed, forklarer Perens.

UserLinux skal distribueres i en standard-konfiguration med automatiseret installation og cluster-management-funktioner. Programmet skal også distribueres i en retail-version med cd og håndbog til en meget lav pris.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere