i-data får problemer med omstrukturering

Ifølge lektor ved Handelshøjskolen i København, Henrik Juul, er i-data ude i en af de allersværeste økonomiske manøvrer. Modellen er forsøgt før, men oftest uden succes.

Ledelsen hos i-data står foran en meget stor og svær opgave, når selskabets kreditorer skal overbevises om, at de skal hjælpe selskabet gennem en periode med betalingsstandsning, i stedet for blot at kræve en hurtig konkurs, skriver nyhedstjenesten RB-Børsen.

"Det er ikke en usædvanlig model, men det går virkelig op ad bakke, når vi ser på en situation som i-datas. Det er svært at gennemføre, og de gamle kreditorer er ikke ubetydelige. De skal godkende modellen, og for dem er det en
balancegang på pigtråd," siger Henrik Juul, der er ekstern lektor i kreditret ved Handelshøjskolen i København til RB-Børsen.

Modellen, som i-data benytter, er også set hos blandt andre Hafnia.

Den går kort fortalt ud på, at de dele af virksomheden som tjener penge bliver puttet over i sit eget selskab, mens selve i-data, der vil være ejer af det nye selskab, går i betalingsstandsning. Samtidig beholder i-data de skrantende aktiviteter.

Lykkes det det nyoprettede datterselskab at få en god forretning, vil værdien af i-datas aktiepost stige, og det er så håbet på sigt at redde moderselskabet og betale dets kreditorer.

I henhold til modellen skal kreditorerne udskyde deres tilgodehavender i op til 18 måneder.

"Kreditorerne får tilbudt en lodseddel, hvor gevinsten er den eventuelle værditilvækst i datterselskabet," forklarer Henrik Juul.

I i-datas tilfælde er det planen, at aktiviteterne i det franske MPI-Tech, der omfatter printertilbehør som sikre forbindelser og trådløse tilkoblinger, skal redde den øvrige koncern. De danske MPI-aktiviteter udskilles i et datterselskab, som siden lægges sammen med de øvrige MPI-aktiviteter fra det nuværende datterselskab MPI Tech.

Ifølge lektor Henrik Juul er det meget svært at finde en situation, hvor modellen er lykkedes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere