Kazaa-orm sluger harddiskplads

Internet-ormen Benjamin bruger den populære fildelingstjeneste Kazaa til at sprede sig.

En ny internet-orm bruger fildelingstjenesten Kazaa som spredningskanal og maskerer sig som populære sange, film og spil. Benjamin-ormen inficerer Kazaa-brugeres pc'er ved at snyde dem til at downloade en tilsyneladende harmløs mediefil, som indeholder selve ormekoden.

Når ormen afvikles vil den frembringe en falsk fejlmeddelelse og kopiere sig til Windows-systemmappen samt foretage en ændring i registreringsdatabasen, som betyder at ormen aktiveres efter hver genstart.

Samtidig placerer ormen en række kopier af sig selv i mappen c:windows/temp/sys32, som anvendes af Kazaa-klienten. De inficerede filer som placeres i mappen bliver navngivet som populære musiktitler, film eller programmer og fyldt op med "garbage code" for at få samme størrelse som rigtige mediefiler.

Foruden den betydelige plads, som optages til de falske filer på harddisken, starter ormen samtidig et DoS-angreb mod en given adresse - og tilstopper dermed offerets internetforbindelse.

Brugere, der har installeret en firewall vil få en advarsel om, at programmet "explorer.scr" forsøger at komme på nettet.

Stort set alle antivirusprogrammer er opdateret til at håndtere - og fjerne - ormen. Hos blandt andet Trend Micro findes der en gennemgang af de skader ormen laver, og en opskrift på hvordan den fjernes.

(Kilde: Telia Security)

Link:

  • Trend Micro: Worm.benjamin



  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Alfapeople Nordic A/S
    Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere