Teleekspert: TDC og Telestyrelsen tager fejl

Med tal fra Telestyrelsen i hånden peger TDC på at de danske engrospriser på bredbånd ligger 32 procent under de svenske. Men de tal passer ikke, siger teleeksperten Torben Rune, der dermed holder liv i slagsmålet med telegiganten.

Det sidste punktum i striden mellem TDC og teleeksperten Torben Rune er ikke sat endnu. Torben Rune stiller således spørgsmålstegn ved rigtigheden af de tal fra IT- og Telestyrelsen, som TDC bruger som dokumentation for at deres engrospriser på bredbånd er 32 procent lavere end de tilsvarende svenske priser.

»Jeg mener IT- og Telestyrelsen tager fejl,« siger Torben Rune til IT-avisen ComON med henvisning til styrelsens rapport fra maj i år, hvor man konkluderer at de danske bredbåndspriser er blandt de laveste i Europa.

»Styrelsen er selv kommet med to betydningsfulde indgreb over for TDC inden for de seneste tre uger, og det tyder på at det ikke er helt sandt det billede der tegnes i rapporten,« påpeger Torben Rune.

Han står således fast ved sin påstand om at de priser TDC opkræver hos konkurrenterne for adgang til selskabets kobbernet er væsentlig højere end de priser Telia opkræver for kobberadgang i Sverige. Som dokumentation for sin påstand læner Torben Rune sig op af tal fra den såkaldte SAT-gruppe (Sammenslutningen af Alternative Teleudbydere), der er en gruppe af TDC's konkurrenter.

Det fik i går TDC til at betegne Torben Rune som en part i sagen i stedet for en uafhængig ekspert.

»Jeg har naturligvis selv behandlet tallene fra SAT-gruppen. Men jeg er nærmest nød til at støtte mig op af tallene, da det er de eneste jeg kan få fat i,« siger Torben Rune.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere