Kæmpe Oracle-rabatter til storkunder

I en sag ved Østre Landsret er det blevet afsløret, at softwaregiganten Oracle favoriserer sine store danske kunder med rabatter på op mod 70 procent.

Store kunder som DR og TDC Totalløsninger får rabatter på helt op til 70 procent, når de køber softwarelicenser hos den amerikanske producent Oracle. Det er kommet frem ved en sag i Østre Landsret, hvor Oracle står anklaget for uberettiget bortvisning af den tidligere europæiske teknologidirektør, Peter Perregaard, for - ironisk nok - at have givet store rabatter. Det skriver Børsen.

I sagen er det kommet frem, at Peter Perregaard havde bemyndigelse til at give kunderne en rabat på 50 procent uden at det skulle godkendes af selskabets ledelse. Men da han godkendte, at den tidligere salgsdirektør Jan Skelbæk gav TDC en to-årig rabat på 50 procent på alle indkøb, mente Oracle alligevel, at Peter Perregaard havde overtrådt sine beføjelser, fordi rabatterne efter selskabets opfattelse skal gives fra sag til sag og ikke to år frem i tiden.

Derfor blev både Peter Perregaard og Jan Skelbæk bortvist fra Oracle i april 2004, men Peter Perregaard mener dog ikke at have gjort noget forkert, fordi rabataftalen kunne ændres uden varsel fra Oracles side.

»50 procent i rabat er ikke nogen høj rabat for Oracle, og da man kan træde ud af aftalen uden varsel, forstår jeg ikke, at den skal være et problem,« sagde Peter Perregaard under retssagen.

TDC havde ønsket en to-årig rabataftale på 70 procent på alle ordrer, som selskabet tidligere havde fået af softwareselskabet, men Peter Perregaard havde kun bemyndigelse til at give en rabat på 50 procent.

Oracle havde håbet, at de store rabatter ville forblive skjult. Nu frygter Oracle, at selskabets øvrige kunder vil stille større krav, før de i fremtiden skriver under på softwareaftaler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere