Hemmelig meningsmåling om DotDK

Hverken Telestyrelsen eller DIFO vil kendes ved en igangværende meningsundersøgelse om folks holdning til DotDK. Selv siger DotDK: "Ingen kommentarer".

Analysefirmaet Zapera udsendte i går spørgeskemaer til et større antal personer i den danske internetbranche.

Spørgeskemaet var baseret på eet enkelt spørgsmål. Det handlede om holdningen til DotDKs overtagelse af administrationen af det danske internetdomæne.

Hvem der står bag Zapera-undersøgelsen er på nuværende tidspunkt et mysterium.

Marketingchef i Zapera Lars Gylling fortæller, at han ikke må fortælle, hvem der har hyret Zapera til at undersøge folks holdninger til Dot-dk. Begrundelsen er, at det ville kunne påvirke svarene, hvis det kom frem, hvem der står bag spørgsmålene.

Undersøgelsen skal løbe frem til fredag eftermiddag. Normalt anvender Zapera sine egne paneler med 130.000 brugere, men i dette tilfælde har vedkommende, der har bestilt undersøgelsen, selv peget på, hvem der skal spørges.
DotDK undersøgelsen er ifølge Lars Gylling "pænt omfattende."

Det er over to måneder siden DotDKs frist for indlevering af støtteerklæringer til IT og Telestyrelsen udløb. Siden da har Styrelsen været travlt optaget af at vurdere, om støtteerklæringerne kan siges at repræsentere det danske internetsamfund - en overvejelse, der er blevet genstand for betydelig kontrovers.

ComON har spurgt IT og Telestyrelsen, om den står bag den aktuelle undersøgelse.
Svaret fra det kontor, hvor den aktuelle DotDK-sag behandles er dog klart: Ingen i Styrelsen har bestilt en Zapera-undersøgelse.

Hos DotDKs modpart, DIFO, lyder svaret, at det bestemt ikke er herfra, initiativet er kommet.

Ringer man til DotDKs pressesekretær, Mie Feifer, er svaret dog noget anderledes - om end yderst kortfattet.
Adspurgt, om DotDK har iværksat en Zapera-undersøgelse om holdningen til DotDK siger Mie Feifer:
"Det har jeg ingen kommentarer til."
Hos It og Telestyrelsen ønsker man ikke at oplyse, om resultaterne af meningsmålingen vil kunne indgå i den igangværende vurdering af DotDKs støtter.

Ifølge udbudsmaterialet skal den vindende part - altså indtil videre DotDK -
Kunne dokumentere opbakning fra mindst fire organisationer, der er repræsentative for private og professionelle brugere i internetbranchen. Siden har videnskabsminister Helge Sander indskærpet, at DotDK skal kunne dokumentere mindst samme niveau af opbakning som DIFO nyder i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere