112-opkald fra ip-telefoner kræver abonnement

Det kræver et abonnement at kunne ringe til alarmcentralen fra en ip-telefon.

Mandag kom det frem at den stigende udbredelse af ip-telefoner hos både virksomheder og private gør det umuligt for landets alarmcentraler at se hvor opkaldet kommer fra og det betyder at der spildes livsvigtige sekunder og minutter inden hjælpen kan komme frem.

Men nu går IT- og Telestyrelsen ind i debatten med beroligende nyt til mange af Danmarks omkring 68.000 ip-telefonindehavere. Det er nemlig kun dem der har et taletidskort eller taler direkte via computeren, som ikke kan spores af alarmcentralerne. Hvis man har et abonnement hos et ip-telefoniselskab og dermed et 8-cifret nummer som folk kan ringe til fra en almindelig fastnet-telefon, så er det selskabets pligt at underrette de relevante myndigheder om nummeret.

En del ip-abonnenter har dog såkaldte flytbare abonnementer, der gør det muligt at ringe fra andre adresser end ens hjemmeadresse og i sådanne tilfælde kan alarmcentralerne ikke vide præcis hvor opkaldet kommer fra.

IT- og Telestyrelsen understreger at problemet med ip-telefonopkald til alarmcentraler ikke er en isoleret dansk problemstilling, men at der arbejdes på at finde løsninger i internationale fora og at styrelsen samtidig er i en dialog med Rigspolitiet om problemstillingen.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

ITSM-koordinator

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Service Delivery Managers til bolig- og ejendomsdata

Netcompany A/S

Network Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere