Svenskere med verdens største netværk

Til det svenske Dreamhack-computerparty var 10.445 computere sluttet til et gigantisk netværk - rekorden er nu sendt til Guiness Rekordbog.

Arrangørerne bag det svenske computerparty Dreamhack hævder at have slået en verdensrekord med et netværk med 10.445 computere.

Dreamhack er et lan-party, hvor computerspillere fra hele Skandinavien kan møde de folk, de ellers kun kender fra computerskærmen.

»Nu har jeg mulighed for at se, hvem der egentlig er bag de nick names, jeg kender,« fortæller Sune Andersen, der til dagligt lever et liv som it-ansvarlig på Risøs forskningscenter, men samtidig spiller Counterstrike (CS).

I weekenden var han til Dreamhack med en håndfuld studiekammerater fra Danmarks Tekniske Universitet.

Selvom de svenske arrangører praler af 10.445 computere, så var det reelle antal deltagere dog lidt mindre. Alle switch har også en IP-adresse og er dermed talt med. Derudover havde flere deltagere flere computere med.

»Jeg havde selv to bærbare med,« fortæller Sune Andersen.

En af de oplevelser han husker fra Dreamhack var, at han fik mødt »Spawn.«

»Han er sveriges bedste CS-spiller, så det var meget sjovt at få sat et ansigt på ham,« beretter Sune Andersen.

Dreamhack har nu bedt Guiness Rekordbog om at bekræfte verdensrekorden med 10.445 computere på et netværk, men det er utvivlsomt det største i Norden. I Norge kunne The Gathering i år således kun prale af 5200 deltagere, og i Bremen i Tyskland havde sidste års Dimension6 kun lidt over 6000 deltagere.

Sune Andersen er selv afsted et par gange hvert halve år. For ham er Dreamhack det største.

»Det er toppen af poppen,« hævder han.

Hvis man vil afprøve Sune Andersen påstand, kan man selv se webcam-optagelser fra det store, svenske computerparty.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere