Pentium 4 under lup

Internet-tjenesten tecChannel har testet den nye Pentium 4 processor med 1,4, 1,5 og endda 1,6 GHz. Konklusionen; "hold fingrene fra Pentium 4".

Intel's konkurrenter AMD og Cyrix har et problem; de skal nu forklare deres kunder, at en processor med lavere taktfrekvens alligevel kan være hurtigere end den nye Pentium 4. Det viser en omfattende test, som Internet-tjenesten tecChannel har foretaget.


I næsten alle benchmark-tests er Pentium 4 - både med 1400, 1500 og 1600 MHz - konsekvent langsommere end AMD's Athlon-processor med 1200 MHz. Intel kan med rette hævde at have den hurtigste desktop-processor, hvad angår taktfrekvens, men den faktiske ydelse er lavere end ældre modeller.


Pentium 4 giver kun en hastighedsfordel i applikationer, som er optimeret til det nye instruktionssæt, SSE2. Men det gælder endnu kun de færreste programmer. Derfor anbefaler tecChannel at man venter med at købe Pentium 4 baserede pc-systemer. Prisen er endnu alt for høj og ydelsen for dårlig.


Den nye Intel-processor kan heller ikke anvendes i multiprocessor-systemer - det bliver først muligt med "Tualatin" og "Foster" til servere og workstations. Pentium 4 bliver først interessant for det brede marked med "Northwood", en billigere 0.13-mikron version, der skal lanceres næste år med mindst 2 GHz.


Læs hele testen med alle benchmarks på nedenstående adresse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere