Projektet Joost blev mødt med så meget modstand fra leverandører og så lidt interesse fra brugerne, at man kan tale om en fiasko. Men det lader ikke til, at Niklas Zennström og danske Janus Friis har tid til at græde over spildt mælk.
De har i hvert fald lagt fiaskoen bag sig og skulle nu være på vej med et nyt projekt. Et musikprojekt.
Projektet skulle eftersigende smage lidt af alle de andre tjenester, som i øjeblikket forsøger at bane vejen for fremtidens musikdistribution. For eksempel Spotify, Rhapsody eller genfødte Napster. Fælles for dem er, at kunderne ikke køber musikken men retten til at høre den over nettet.
De to skandinaviske entreprenører er ikke klar til at præsentere deres synsvinkel på branchen endnu, men tjenesten har fået et navn: Rdio.
Derfor ved vi heller ikke, om iværksætterne har tænkt sig at benytte den p2p-teknologi, som har fulgt deres projekter siden Kazaa-tiden. Og apropos Kazaa så skal det blive spændende at se, om musikindustrien har glemt det frontalangreb, som Niklas Zennström og Janus Friis rettede mod branchen dengang, og om parterne kan få gang i de frugtbare forhandlinger, som bliver nødvendige for at søsætte en lovlig musiktjeneste.
Rdio kan også få den rolle, som The Pirate Bay ellers var tiltænkt med nye ejere. Nemlig en betalt fildelingstjeneste, der fungerer med pladeselskabernes accept.
Rdio.com er stadig langt fra målet. Der skulle gerne komme mere indhold på hjemmesiden i begyndelsen af året, hvor tjenesten er lovet færdig. Til den tid skulle Rdio både kunne streame musik til computere og mobiltelefoner.