NVE: Fiber til hver husstand

Det nordsjællandske el-selskab NVE's tilbud om ubegrænset internet, billig telefoni og kabel-tv for 299 kr. om måneden kræver at den enkelte husstand investerer i en optisk fiber-forbindelse.

Det lyder næsten for godt til at være sandt. En superhurtig internet-forbindelse med ubegrænset trafik, gratis telefon-samtaler med andre kunder hos samme selskab, kabel-tv med 17 kanaler, tv-boks og video-on-demand.

El-selskabet NVE i Nordsjælland har tiltrukket stor opmærksomhed med sit kampagnetilbud og sine ambitioner om at blive landsdækkende - og dermed en alvorlig konkurrent til TDC, som dominerer bredbåndsmarkedet.

ComON har talt med Thomas Mikkelsen, der er afdelingsleder for marketing hos NVE. Han glæder sig over den positive omtale, som selskabets kampagnetilbud har fået i de seneste dage, men han understreger at selskabet ønsker at blive opfattet som en seriøs spiller på det danske telemarked - og ikke som et selskab, der forsøger at score billige point ved at underbyde sine konkurrenter.

NVE's tilbud om hurtig og billig adgang til nettet, telefoni og kabel-tv er baseret på, at den enkelte husstand skal have installeret en optisk fiber (lysleder) forbindelse.

»Efter en grundig analyse er vi kommet frem til, at det eneste der vil kunne rumme 100 mbit/s ind til hver enkelt husstand er optisk fiber. Den høje hastighed er nødvendig, hvis vi skal levere video-on-demand i god kvalitet,« siger Thomas Mikkelsen.

De 100 mbit/s er en teoretisk maksimalværdi for, hvor mange data der kan sendes gennem forbindelsen - i praksis er der stort set ingen grænse for, hvilke hastigheder der kan opnås på lysleder-forbindelser, men det er nærmest utopisk at tro, at man kan opnå meget mere end nogle få megabit i sekundet med dagens langsomme internet.

Den fulde hastighed kan altså kun opnås, når man kommunikerer med NVE's server - eksempelvis for at hente spillefilm gennem video-on-demand - mens forbindelsen videre ud til internet er noget langsommere.

NVE tilbyder to kampagnepakker, dels en basismodel med 2 mbit/s, som skal deles med andre brugere, for 299 kr. om måneden, og dels en udvidet pakke, hvor brugeren er alene om sine 2 mbit/s, for 599 kr. om måneden.

Dertil skal lægges en oprettelsesafgift på 495 kr. og nedgravningen af lysleder-kablet, som koster omkring 7.500 kr. - prisen kan dog nedbringes, hvis man selv har lyst til at lave en del af gravearbejdet.

»Det skal ses som en investering i fremtiden. Kablet tilhører den enkelte husstand og medfører jo samtidig en værdiforøgelse af huset,« siger Thomas Mikkelsen.

Han sammenligner konceptet med det eksisterende elnet, hvor den sidste del af kablet - nemlig det, der går ind til den enkelte husstand - også tilhører husejeren.

Det betyder, at man ikke er bundet til et bestemt selskab, og burde være en garanti mod, at pengene er spildt, hvis udbyderen lukker sin tjeneste eller går konkurs.

Indtil videre er det kun omkring 1.000 lokale husstande i Holbæk-området, som har fået installeret den hurtige fiber-forbindelse, men Thomas Mikkelsen bekræfter at NVE har ambitioner om at sprede sit tilbud til resten af landet - dog skal man ikke forvente, at selskabet bliver landsdækkende lige med det samme. Foreløbig vil selskabet koncentrere sig om områder, hvor der er mange potentielle kunder.

»Vi er meget alligevel meget interesseret i at få henvendelser for at finde frem til, hvor der er interesse for tilbudet. Hvis der er mange i et bestemt område, der er interesseret, så er det selvfølgelig noget vi skal kigge nærmere på,« siger Thomas Mikkelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere