IBM udvikler verdens hurtigste kvantecomputer

Forskere hos IBM har bygget den hidtil største og hurtigste computer baseret på enkelte atomer.

IBM fortæller at den nye kvantecomputer allerede har bevist, at den kan regne hurtigere end konventionelle computere. Den nye computer består af fem sammenkædede atomer der fungerer som processor og hukommelse.


Forskere fra IBM, Stanford University og University of Calgary har bygget den eksperimentelle maskine, der betegnes som det næste skridt på vejen mod kommercielle kvantecomputere.


I en test blev kvantecomputeren sat til at løse et almindeligt matematisk problem, som bruges i beregningen af krypteringsnøgler. Forskerne fortæller, at maskinen knækkede problemet i et skridt, mens konventionelle computere behøver adskillige operationer for at løse den samme opgave.


Superhurtigere kvantecomputere kan måske bruges til Internet-søgemaskiner, men det mest umiddelbare anvendelsesområde ligger indenfor kryptering. Stanford University's forskning på dette område er finanseret af det amerikanske militær.


(Kilde: CNET, Reuters)




IT-JOB

Metro Service A/S

Risk & Cyber Security Expert

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Data engineer til cloud-baseret dataplatform

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Cyber Security Konsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere