3 peger fingre ad konkurrenter

Vi fik billig licens, men giver kunderne det bedste net, siger teleselskabet.

Teleselskabet 3 er sjældent tilbageholdende med at lovprise dets egen succes. Således heller ikke nu, selv om teleselskabet fik den mindste bid af LTE-frekvenserne.

Teleselskabet 3 skriver i en pressemeddelelse, at det får dets mindre 4G-licens til cirka syv millioner kroner, mens de øvrige operatører hver må slippe mere end 333 mio. kr. for deres større licenser.

Selv om de andre operatører dermed har betalt sig til større bidder af den tilgængelige båndbredde, så mener 3 alligevel at have fat i den lange ende.

"Med de nye frekvenser og fortsatte massive investeringer i netværket kan 3 også i fremtiden sikre kunderne adgang til Danmarks bedste datanetværk," lover selskabet i pressemeddelelsen.

Teleselskabet siger, at kundeoplevelsen ikke alene handler om teoretiske hastigheder, men om stabilitet og dækning i hele netværket. Og det forventer teleselskabet altså at være bedst til.

I en mail til ComON påpeger teleanalytiker John Strand, at den lille bid båndbredde, som 3 fik ved LTE-auktionen, ikke behøver være en hæmsko for selskabet. Fremtidens mobiler kan køre på flere forskellige netværk, og derfor kan 3 bruge forskellige frekvensrum til at give kunderne en god hastighed.

"De basestationer de (teleselskaberne, red.) får nu og i fremtiden kan ved at kombinere spektrum fra eks. 1800, 2100 og 2600 MHz spektrum i en og samme datastrøm producere en mobilbredbåndsforbindelse til en kunde ved at kombinere kapacitet fra flere frekvensbånd. Det betyder at det spektrum, som eksempel mobilselskabet 3 ikke har i 2600 MHz, kan de hente ud af deres 2100 MHz spektrum, alternativt af det 900 eller 1800 spektrum, som de nok får, når ITST har lavet refarming af de gamle GSM-licenser," skriver John Strand til ComON.

For meget blær
Teleselskabet 3 tager dog munden for fuld, mener TDC.

3 påpeger, at det udover 2x10 MHZ også har fået 25 MHz uparrede frekvenser. Men de frekvenser er nytteløse i dag, fordi teknologien ikke er brugbar endnu, siger TDC. Det gamle monopolselskab har betalt omkring 333 millioner for dets større spektrum i de parrede frekvenser, og Henrik Poulsen, koncernchef for TDC, mener de mange millioner er givet godt ud for TDCs sikre frekvenser.

"Der vil formentlig gå en rum tid, før det er muligt at bruge det," siger Henrik Poulsen om 3's uparrede frekvenser.

Telelskabet 3 forventer dog, at producenterne også vil lave mobiler og andre terminaler til de uparrede LTE-frekvenser.

”Vi læner os op af, at de store teleselskaber i Tyskland byder store summer på de uparrede frekvenser, og at de i Kina bygger på samme teknologi. Derfor har vi en forventning om, at producenterne nok skal komme med dongles og mobiler, der kan bruge de uparrede frekvenser,” siger Stine Green Poulsen, kommunikationschef hos 3.

3 forventer at begynde udrulningen af et LTE-netværk i 2,5 GHz frekvensområdet i slutningen af i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere