Age of Conan-udviklere blev alvorligt syge

Norske Funcom har presset sine udviklere så hårdt, at flere af dem er blevet alvorligt syge.

Udviklingen af det stort anlagte World of Warcraft-inspirede Age of Conan har tilsyneladende haft lige så mange ofre i virkeligheden som i selve spillets barbariske handling.

I modsætning til Conans fantasy-modstandere har de virkelige ofre dog ikke fået hovedet kappet af i bogstavelig forstand, men er i stedet gået ned med stress.
Et urimeligt hårdt arbejdspres har kostet dyrt for flere medarbejdere i firmaet bag Conan og spil som Anarchy Online, det norske selskab Funcom. Medarbejderne er blandt andet blevet ramt af alvorlig sygdom og brudte parforhold, oplyser avisen Dagbladet.

Det er fagforbundet EL&IT, der går til angreb på Funcoms efter alt at dømme meget lidt morsomme arbejdsmiljø.

»Da jeg kom ind i det her, så jeg, at det drejer sig om grov udnyttelse af unge mænd og kvinder. Der er mange, der er blevet syge, og jeg tvivler på, at vi kan få dem på benene igen, for at sige det lidt groft. De har arbejdet så meget, at de sundhedsmæssigt slet og ret er knækket, og de er ofte kun omkring de 30,« fortæller Erik Bråten fra fagforbundet til Dagbladet.

En medarbejder oplyser, at den såkaldte crunch-tid - de sidste hektiske uger inden et spil lanceres, hvor folk arbejdes i døgndrift for at blive færdige - ikke kun var uger i Funcom, men en nærmest permanent tilstand, fordi lanceringen af Conan blev udsat gang på gang.

Funcoms personaledirektør siger til avisen, at han tager kritikken fra fagforbundet til efterretning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere