France Telecom udvikler intelligent digitalur

Dit armbåndsur bliver snart en del af et personligt kommunikations-netværk, der også omfatter din mobiltelefon, pc og fjernsynet.

France Telecom's forskningsafdeling har indgået et partnerskab med det franske urfirma Xelia Technologies. Sammen vil de to firmaer udvikle et ur, der kan meget mere end blot vise tiden.


Den første model bliver et børneur, der f.eks. gør det muligt for de små at sende beskeder til forældrene. Xelia sælger i øjeblikket et digitalur, der i stedet for visere anvender symboler eller billeder til at minde børnene om, at de f.eks. skal spise morgenmad eller børste tænder.


Med partnerskabet skal det uret udstyres med avancerede trådløse teknologier og forbindes med mobiltelefonen, pc'en og forældrenes armbåndsure. France Telecom nævner bl.a. forskellige former for "instant messaging" og en funktion som åbner husets fordør som muligheder.


Forældre behøver heller ikke længere bekymre sig for at miste deres barn af syne; et trådløst opkald kan udløse en alarmtone, der hjælper med at finde barnet.


Den første prototype og de tilhørende trådløse tjenester skal præsenteres i april 2001. Det er usikkert, hvornår det første produkt kommer på markedet.


(Kilde: IDG News Service)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere