NASA: Tredimensionelt kort over Jorden

Den amerikanske rumfartsorganisation NASA har startet offentliggørelsen af det hidtil mest præcise 3D-atlas over vores planet.

Hos NASA kan man nu hente de første dele af et detaljeret tredimensionelt atlas over 80 pct. af Jordens landmasse - fra Alaska til Ildlandet. Kortet er baseret på topografiske data, som rumfærgen "Endeavour" samlede under en 11-dages mission i begyndelsen af 2000.


Den samlede datamængde er på intet mindre end 8 terabytes, hvilket svarer til 160 millioner tekstsider. "Kortet er omkring 100 gange bedre end ethvert andet kort over Jorden," siger projektleder Tom Farr hos NASA's Jet Propulsion Laboratory.


Dataindsamlingen blev gennemført med to antenner, den ene anbragt i rumfærgens fragtrum og den anden installeret for enden af en 60 meter lang mast. Ved at kombinere data fra de to antenner kan man skabe et tredimensionelt stereo-billede af Jordens overflade.


NASA fortæller at det tredimensionelle verdensatlas - som bliver tilgængeligt over internet - eksempelvis kan anvendes til at hjælpe piloter med at undgå bjergtoppe eller løse grænsestridigheder i verdens brændpunkter.


Frem til slutningen af 2002 bliver kortet offentligt styk for styk på nettet. Den første del, som blev lagt ud i sidste uge, viser en del af staten Colorado. Et samlet kort for hele Nordamerika kommer til næste forår.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere