Artikel top billede

Intel vil erobre tablet-markedet

Intel har en plan. Nu skal firmaets chips ind i tavlecomputere.

I de kommende år vil Intel investere stort for at erobre det voksende marked for tavlecomputere og andre små mobile enheder. Det er et område, hvor Intel står meget svagt lige nu. Den populære iPad bruger Apples egen A4-chip, og mange Android-modeller har en ARM-processor – typisk fremstillet af Nvidia.

Intel har nu skitseret sin tablet-roadmap for de kommende år overfor CNET. I første halvdel af 2012 kommer Intels første system-on-a-chip til tablets og smartphones – med kodenavnet Medfield – og den beskrives som en meget afgørende komponent i Intels strategi.

Traditionelt har ARM haft den lave ydelse og det lave strømforbrug, mens Intel-processorer omvendt har høj ydelse og højt strømforbrug. Det er derfor, at Intel sidder tungt på pc-markedet (i konkurrence med AMD), mens ARM findes i næsten alle mobiltelefoner.

Intel skal nu vise, at man kan få strømforbruget ned og samtidig levere en fornuftig ydelse. Medfield er en 32-nanometer SoC Atom-processor – de nuværende Atom-modeller bruger 45-nm-teknologi.

Senere i 2012 kommer Clover Trail, hvor der sandsynligvis er flere kerner på chippen – det menes at Medfield kun har én.

Clover Trail kommer sandsynligvis samtidig med Windows 8 og det kunne blive en interessant kombination til en ny generation af tavlecomputere. Men Windows 8 kommer også i en ARM-version, så der kommer også ARM-baserede tavlecomputere med det nye operativsystem.

I 2013 kommer en ny Atom-arkitektur kaldet Silvermont med 22 nanometer, og den bliver afløst af Airmont med 14 nanometer i 2014. En lavere strukturbredde betyder normalt også, at chippen bliver hurtigere og bruger mindre energi.

Det store spørgsmål er så, om Intel kommer for sent til tablet-markedet. Nvidia ventes allerede at være klar med en quad-core ARM-baseret processor til tavlecomputere senere på året. Det går rygter om at Apples næste A6 også har fire kerner.

Samtidig forudsiges det, at ARM vil erobre en stor del af pc-markedet i de næste år. Så Intel må kæmpe på flere fronter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere