DotDKs største støtte: HK

Der er nu kommet yderligere oplysninger, om hvem der står bag støtteerklæringerne til DotDK: Landets næststørste fagforbund, HK. Internt i HK er der dog ikke enighed om beslutningen, erfarer ComON.

I forhold til de medlemsmæssigt temmelig små organisationer, der har meldt offentligt ud om deres opbakning til DotDK/Afilias, er det noget af en gigant, der nu lader sig afsløre som støtteafgiver:
Fagforbundet HK er med 335.000 medlemmer landets næststørste fagforbund og langt den største og vigtigste af de organisationer, der hidtil har været åbne om støtten til DotDK/Afilias' forsøg på at overtage administrationen af det danske internet-domæne.

HK-støtten bekræftes af Jan Michelsen, der er direktør i HK's Fælles Administrationscenter. Han oplyser til ComON, at HK ganske rigtigt har valgt side i domænekrigen, og er endt med at pege på DotDK/Afilias.

Den beslutning har dog ikke ubetinget støtte internt i forbundet, erfarer ComON. En kilde i HK Privat oplyser, at han har fået det indtryk, at beslutningen om at støtte DotDK var en fejl, og at støtteerklæringen, der ikke er clearet med de politiske medarbejdere, vil blive trukket tilbage.

Forelagt den oplysning siger Jan Michelsen, at han ikke har kendskab til modstand mod DotDK-støtten fra HK Privat.

»Men det er da en kendt sag, at der i HK er forskellige meninger. For eksempel vil man i HK Handel gerne beholde lukkeloven, mens man andre steder i HK er af en anden opfattelse,« siger Jan Michelsen, der sidder som overordnet administrator i forbundet.

I hvor høj grad HK Privat, hvor it-medarbejdere er organiseret, kan siges at være underlagt det overordnede HK Danmark, er ikke helt klart.

ComON ville gerne have spurgt formanden for HK Privat, Karin Retvig, om hendes holdning i sagen, men hun henviser via sin sekretær til Forbundsformand Kim Simonsen, som det dog ikke er lykkedes at træffe.

Kim Michelsen oplyser, at støtten til DotDK ikke har været behandlet på et hovedbestyrelsesmøde i forbundet.

Ud over HK har kun fire organisationer stået offentligt frem som støtter for DotDK. Det drejer sig om FDIM, DKregistrar, KITA samt Foreningen af danske Domæneregistranter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere