Ingen krav til elforbrug i nye tv-bokse

Elsparefonden kritiserer de manglende krav til strømforbruget i de tv-bokse, som 600.000 danske hjem skal anskaffe over det kommende år. Men Venstres medieordfører ser ikke noget problem.

Det danske tv-sendenet bliver digitalt om et år og det betyder at de 600.000 danskere, som stadig ikke har mulighed for at modtage digitalt tv, skal anskaffe en ny digital modtageboks. Hos Elsparefonden frygter man, at det danske elforbrug dermed med et slag vil springe i vejret. For politikerne har ikke fastlagt krav til, hvor meget strøm en modtageboks må bruge.

»Vi risikerer, at vi skal producere en hel masse strøm, der bare går til spilde. Og det betyder jo mere CO2-forurening,« siger projektleder i Elsparefonden Anders Hjort Jensen til DR Radioavisen.

Men Venstres medieordfører Ellen Trane Nørby ser ikke noget problem i den nuværende ordning. Svenske Boxer, som står for det nye sendenet, har selv fastsat krav til energiforbruget i boksene. Elsparefonden er dog ikke tilfreds.

»Det er heldigt for politikerne, at Boxer af egen kraft har stillet nogen energikrav, men det ændrer jo ikke ved, at der kommer et marked for bokse, der ikke er krav til. Det ville have været rart, hvis politikerne havde været ude med klare signaler lidt tidligere,« siger Anders Hjort Jensen.

Fra den 1. november 2009 bliver det almindelige jordbaserede tv-signal kun sendt digitalt. Kun de tv-apparater, som i dag modtager deres signal fra en antenne, der bliver berørt af skiftet fra analogt til digitalt tv-signal. De danskere, som i dag får deres tv-signal fra satellit, kabel eller bredbånd bliver altså ikke berørt af skiftet.

Det er ikke nødvendigt at investere i et nyt fjernsyn for at modtage digitalt tv. Men det kræver en ny digital modtageboks, der tilsluttes mellem antennen og fjernsynet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere