Nokia vil udfordre det etablerede internet

Med internetportalen Ovi ønsker Nokia at udfordre etablerede internettjenester som billedtjenesten Flickr og Apples musikbutik iTunes Store. Og brugerne skal være med til at forme nye tjenester.

Nokias tjenesteportal Ovi begynder at tage form. Nu mærker man også, at de forskellige tjenester integreres på flere måder. For eksempel kan man sætte geografisk position på billederne, man tager, og sætte dem ind på kortet i Nokia Maps.

ComONs søsterblad Mobil har mødt Aapo Bovellan, der er en af de ansvarlige for Ovi og Nokias satsninger på multimedie og nye webtjenester. Med en fortid indenfor spilbranchen skal han nu lede Nokia ud af nye stier, hvor Nokia ikke kun farer frem som telefonproducent.

Da I først lancerede Ovi, var det kun et navn, der skulle fyldes med indhold. Hvor langt er I kommet i dag?

"Jeg vil sige, at vi er kommet et godt stykke. Vi har lanceret den nye version af Nokia Maps med flere forskellige forbedringer. Desuden har der været premiere på Share on Ovi, der er vores side, hvor du kan dele dine billeder og film direkte fra mobilen.


Her udfordrer I Flickr på deres hjemmebane?


"En fordel, som jeg ser med Share on Ovi, er, at vi tilbyder ubegrænset lagerplads og lader brugerne gemme ikke kun billeder, men også film og lyd. Share on Ovi er jo i grunden tjenesten Twango, som vi købte sommeren 2007. Nu arbejder vi for at integrere den tjeneste med andre og skabe en helhedsoplevelse."


Det her er tjenester, hvor I tidligere har samarbejdet med for eksempel Flickr. Vil de blive afsluttet nu?


"Nej, de forskellige tjenester vil komme til at sameksistere. Jeg er selv flittig bruger af Flickr. Vi vil fortsætte med at støtte flere tjenester, men man kan vel tænke sig, at vi har større muligheder for at integrere vores egne tjenester til den bedste oplevelse i mobiltelefonen.


Kan de forskellige tjenester indenfor Ovi bruges sammen på nogen måde?


"Ja, community-tanken er central for Ovi-tjenesterne. Det her er dog noget, der kan tage lidt tid at opnå, men tanken er, at alt skal integreres. Vores spilletjeneste, N-gage, har for eksempel sit eget spilcommunity, og når vi taler om billeder, kan man jo diskutere alt fra naturbilleder til andre specialområder med andre brugere med samme interesse."


Hvordan ser planerne ud fremover, hvilke tjenester, føler I, mangler i Ovi?

"Vi arbejder i dag både med intern udvikling og ser på passende udvidelser. Indenfor Nokia Beta Labs udvikler vi nye tjenester og lancerer i betaversion til brugerne. Der deltager brugerne aktivt i at udvikle tjenesterne. Når tjenesten så er helt udviklet, kan den integreres i Ovi. Det bliver en slags kvalitetsstempel."

Med jeres Nokia Music Store møder I etableret konkurrence fra for eksempel Apples iTunes, men også fra pirat-downloading. Vil folk betale for musik i fremtiden?


"Ja, men vi har også et alternativ. Med programmet Internet Radio kan man lytte til hundredvis af radiokanaler via mobilnettet uden at betale per sang," lyder det fra Aapo Bovellan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere