EU-politi ønsker omfattende overvågning

Europæiske politimyndigheder ønsker adgang til at aflytte alle kommunikations-netværk - teleselskaber og udbydere skal betale regningen.

EU har ikke opgivet sine planer om et omfattende europæisk politi-samarbejde indenfor aflytning af elektroniske netværk - kendt som ENFOPOL. Et nyt internt dokument fra EU-arbejdsgruppen for politi-samarbejde (PCWG), som kom frem i weekenden, foreslår at "alle former for telekommunikation" skal kunne aflyttes af myndighederne.


Papiret nævner også kommunikationstjenester, som helt eller delvis stadig befinder sig i planlægningsfasen, bl.a. xDSL, GRPS, TETRA og UMTS. Der skal dannes en "diskussionsplatform", hvor teleselskaber og udbydere kan arbejde sammen med politiet om at indbygge overvågnings-muligheder i tele-netværk.


Politiet ønsker også "de mest nøjagtige geografiske oplysninger, som netværket har registreret om en mobil-bruger". Det betyder i praksis, at teleselskaber skal oplyse, hvor en person befinder sig, så snart mobiltelefonen er tændt - hvilket gør det muligt at lokalisere et individ ned til få hundrede meter.


Generelt er dokumentet med titlen ENFOPOL 55 mildere i sin tone end forgængeren, ENFOPOL 98, der først blev godkendt af EU-parlamentet - på et møde, hvor under en fjerdedel af parlamentarikerne var til stede - og siden afvist af EU-ministerrådet efter massive protester fra IT-branchen og borgerretsgrupper.


(Kilde: Futurezone)


Læs også:

  • ENFOPOL: Nye overvågningsplaner kritiseres skarpt

  • Global standard for Internet-overvågning

  • ENFOPOL-beslutning udskydes

  • ENFOPOL vedtaget i EU-Parlamentet

  • EU planlægger Internet-overvågning



  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Højer og Lauritzen ApS
    Distributør af pc- og printertilbehør.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere