TDC fyringer giver overskud

Heftige besparelser sikrer TDC overskud i 2008. Men fastnetkunderne uddør og presser væksten. TDC vil fokusere på kunderne.

Tidligere TDC-medarbejdere kan glæde sig over at deres fyring ikke har været forgæves. TDC har netop fremlagt årsregnskab for 2008, og det viser, at TDC fik et EBITDA overskud på 13,2 milliarder kroner.

Fremgangen skyldes bl.a. omkostningsreduktioner samt vækst på kabel-tv-markedet.

"Set over hele året kan vi være tilfredse med resultatet. Det stærke fokus på omkostningsreduktioner har betydet, at vi har været i stand til at sikre en pæn indtjeningsfremgang," siger adm. direktør og koncernchef, Henrik Poulsen.

Henrik Poulsen afløste sent sidste år Jens Adler som chef for TDC. Adler var hentet ind for at gennemføre massive besparelser i virksomheden, så kapitalfondene bag TDC kunne sælge med fortjeneste. Adler fyrede tusindvis i sine to år på posten, men da slagtningen var ovre, havde TDC brug for en mand på posten, der kunne skabe sammenhold og vækst. Derfor blev Henrik Poulsen hentet ind.

Den samlede omsætning i 2008 faldt med 1,3 pct. til 38,8 mia. kr. Faldet i omsætningen skyldes bl.a. tilbagegang i den danske fastnetforretning samt lavere roamingpriser.

"Vi oplever fortsat et pres på vores toplinje, som bliver yderligere forværret af den økonomiske opbremsning. Derfor vil vi i 2009 fokusere på markedsvendte tiltag, som kan være med til at modgå denne udvikling, sideløbende med en fortsat stram styring af vores omkostningsniveau," siger Henrik Poulsen.

Home Trio, der er en pakke med tv, fastnet og bredbånd, er at af de 'markedsvendte tiltag', Henrik Poulsen taler om. Home Trio er et forsøg på at bevare fastnetkunderne der bogstavelig talt er ved at uddø. Samtidig sætter det også pres på elselskabernes fibernetsatsning, der har tv som sit største kortsigtede trumfkort. Home Trio er dog løbet ind i et forudsigeligt stormvejr fra forbrugerorganer, da TDC nøjes med at hviske, at man kun kan se tv på et fjernsyn ad gangen, med mindre man vil betale endnu mere.

TDC har også besluttet at gå væk fra den teknologi fokuserede opbygning af virksomheden og i stedet slå det sammen til privat, erhverv og branchesalg.

"Vi har behov for en organisation, der i højere grad imødekommer kundernes behov for enkle og sammenhængende løsninger på tværs af platforme," siger Henrik Poulsen.

TDC solgte sidste år firmaet Polkomtel for 4. milliarder kroner, og det har bidraget til, at TDC har kunnet reducere nettogælden betydeligt. I løbet af 2008 er den rentebærende nettogæld nedbragt med 6,3 mia. kr. til 35,1 mia. kr.

Der spekuleres i, at TDC vil gå på børsen, når gælden er reduceret til 30 milliarder, som er grænsen for børsselskaber.

Indtjeningen i det TDC-ejede schweiziske teleselskab, Sunrise, er mindre tilfredstillende. Indtjeningen faldt fra 2,4 mia. kr. i 2007 til 2,2 mia. kr. i 2008.

For 2009 forventer TDC, at koncernens omsætning samt resultat af fortsættende aktiviteter eksklusive særlige poster vil ligge på niveau med 2008.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere