Microsoft skal betale 700 mio. for patentmisbrug

En amerikansk domstol har dømt Microsoft til at betale 700 millioner kroner for krænkelse af to patenter på antipirat-teknologi.

Softwarefirmaerne Microsoft og Autodesk har tabt en sag om patentkrænkelse ved en domstol i Texas. Retten har afgjort at Microsoft skal betale næsten 700 millioner kroner for krænkelse af to patenter på antipirat-teknologi, mens Autodesk skal betale lidt over 100 millioner kroner.

De to firmaer er blevet sagsøgt af David Colvin, der har stiftet firmaet z4 Technologies. Han hævder, at den særlige produktaktiverings-teknologi i Microsoft's Windows og Office og Autodesk's AutoCad krænker hans patenter.

Og nu kan David Colvin altså se frem til at modtage mere end 800 millioner kroner. Men han skal nok ikke glæde sig for tidligt. En talsmand for Microsoft antyder, at firmaet har tænkt sig at anke afgørelsen. Microsoft mener at kunne bevise, at z4 har tilbageholdt oplysninger for det amerikanske patentkontor.

»Mens vi er skuffede over denne afgørelse er det stadig vores standpunkt, at der ikke er sket nogen som helst form for krænkelse og det er klart dokumenteret, at Microsoft har udviklet sine produktaktiverings-teknologier længe inden z4 søgte om patentbeskyttelse,« siger Microsoft-talsmand Jack Evans til Reuters.

Autodesk har ikke ønsket at kommentere domstolens afgørelse i patentsagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere