De enorme it-udgifter på omkring en milliard kroner, som ifølge brancheforlydender er dagens niveau i DONG Energy, skal nedbringes kraftigt.
Selskabet er resultatet af en fusion mellem seks energiselskaber i 2005, og koncern-itdirektør Michael Moesgaard har brugt de sidste tre år på at få samlet de mange forskellige applikationer i de tidligere selskaber til et sammenhængende hele med SAPs virksomhedssystemer som det bærende fundament.
Nu forlyder det fra branchekilder, at DONG Energy skal skære sine it-omkostninger ned fra en milliard til 700 millioner kroner, men de eksakte tal kan Michael Moesgaard ikke bekræfte.
DONG Energy har besluttet at opføre sig som om, man var en børsnoteret virksomhed, og derfor ønsker it-direktøren ikke at oplyse konkrete tal omkring it-udgifterne.
Det er dog ikke hemmeligt, at DONG regner med at begynde at høste på de besparelsesmuligheder, som de sidste års massive investeringer ventes at medføre.
"Der er ikke nogen af mine folk, der går rundt og ryster i bukserne. Men vi er i gang med en effektivisering af vores it-infrastruktur, og vi har gennemført en række investeringer i blandt andet ERP-systemer, hvor vi nu skal til at kigge på, om vi har høstet alle de gevinster, som vi kan få," fortæller koncern-itdirektøren.
DONG Energy regner på den baggrund med at kunne fjerne 30 procent af det samlede it-budget i løbet af de kommende tre år.
"Når en investering ER foretaget skal man jo ikke efterfølgende bruge de samme penge. Og når man tager nye systemer i brug, skal man heller ikke bruge pengene på at holde de gamle i gang. Men det kan tage noget tid at komme til at lukke helt ned for de gamle systemer, fordi der er en lille del af dem, der stadig bruges i et hjørne af organisationen, og der er andre dele, der er vævet sammen med noget andet. Derfor tager det noget tid at slukke for de gamle systemer," siger Michael Moesgaard.
DONG har i dag fem forskellige SAP-systemer i koncernen sat i drift, hvilket gør selskabet til indehaver af et af Danmarks største SAP-projekter.