Facebook får danskere til at blogge

70.000 danske bloggere har en million læsere.

70.000 aktive bloggere, over en million læsere og i fortsat vækst - særligt blandt de unge. Sådan så den danske blogosfære ud ved indgangen til 2010. Det viser en ny undersøgelse fra konsulentvirksomheden Jon Lund "Blogging in the face of social media. The maturing of a media group" der udkommer i dag.

Undersøgelsen viser, at de fleste danske blogs huses af de to store blog-tjenester wordpress.com og blogger.com. Og det er da også wordpress og blogger-blogs, der er de klart mest læste. Alene i december 2009 læste små 900.000 danskere en eller flere blogs fra de to systemer. Dermed er de to tjenesters besøgstal næsten fordoblet på to år. I januar 2008 kunne de to tjenester kun prale med tilsammen 472.000 brugere.

"Selvom det måske lyder uskyldigt, er den udbredte blog-brug udtryk for en regulær medierevolution. Aviserne og TV har virkelig mistet deres monopol som informations-kontrollører. De er stadig klart dominerende, men det alternative blog-medie system er sat på skinner og kører derudaf. Danskerne vil selv skrive, og selv bestemme hvad der er værd at læse", siger Jon Lund.

For fire-fem år siden var blogs'ene den nye medietype, der tiltrak sig al opmærksomheden. Siden er blogs'ene blevet skubbet ud af rampelyset til
fordel for sociale netværks-tjenester som Facebook og Twitter. Særligt Facebook er blevet danskernes nye super-darling og er det site der sluger suverænt mest af danskernes tid, over 20 millioner timer om måneden.

"Facebook lært rigtigt mange at udtrykke sig online - og læse hvad andre har at sige. Og så har Facebook givet mange blod på tanden efter at udtrykke sig i mere end små private status-meddelelser. Facebook har faktisk båret bloggen yderligere frem" vurderer Jon Lund.

Blogtjenesternes aldersprofil viser også et billede af en medietype med fremtiden for sig, dokumenterer undersøgelsen. Den såkaldte affinitet ligger helt oppe på over 250 for de 15-20-årige hos visse blog-tjenester, men dykker et godt stykke under 100 hos de 50-60 årige. Tallene viser også, at de unge er mere ivrige bloglæsere nu end for to år siden.

"Alle de undersøgte blogs viser samme profil: Jo yngre du er, jo større tiltrækningskraft har bloggen. Det viser at bloggen fortsat har
vækst-potentiale - også her i anden runde" kommenterer Jon Lund med henvisning til bloggens første gennembrud omkring 2006.

De tal harmonerer dog ikke med udenlandske undersøgelser, hvor unge vender bloggen ryggen.

Flere store medier har satset på at opbygge egne blogsystemer. Det gælder f.eks. både TV2, Ekstrabladet og Urban. Men erfaringerne herfra ser ikke overbevisende ud, fremhæver undersøgelsen. Ekstrabladet lukkede helt for private blogs i efteråret, TV2s blog-univers er halveret i løbet af to år og heller ikke Urban rager meget op.

"Medieblogs burde være guld for bloggeren, for hun får mange flere læsere, hvis hendes blog bliver pushet på et site hvor der i forvejen er mange brugere. Men sådan har klaveret ikke spillet. For bloggeren er ikke nødvendigvis interesseret i en masse tilfældig trafik fra f.eks. TV2s eller Ekstrabladets almindelige læsere og de kommentarer det kan kaste af sig. Mange vil hellere blogge lidt mere i ro og mag for de få virkeligt
interesserede" siger Jon Lund.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere