Bluetooth-hastighed mangedobles

Den næste version af Bluetooth skal baseres på Ultra Wide Band-teknologien.

På et internet-transmitteret pressemøde tirsdag aften meddelte konsortiet Bluetooth Special Interest Group (SIG) at den trådløse Ultra Wide Band (UWB) teknologi fra WiMedia Alliance skal bruges som udgangspunkt for den næste version af Bluetooth.

Det kommende udstyr vil både understøtte den eksisterende Bluetooth-standard og Ultra Wide Band for at sikre kompatibilitet med eksisterende produkter. Det anslås at der er solgt mere end 500 millioner enheder med Bluetooth, og konsortiet understreger derfor, at det har været vigtigt at sikre fuld bagudkompatibilitet.

Bluetooth - opkald efter den danske konge Harald Blåtand - har en begrænset rækkevidde på 10-100 meter og en hastighed på op til 2,1 Mbit/s (Enhanced Data Rate). Til sammenligning kan UWB håndtere hastigheder på mere end 100 Mbit/s over korte afstande.

Den høje hastighed skal blandt andet bruges til trådløs video-streaming i hjemmet, billedoverførsel og synkronisering af musikafspillere.

Ifølge den netop fremlagte road map skal specifikationen for den kommende Bluetooth-standard være færdig i første kvartal af 2007, og de første prototyper ventes i tredje kvartal af næste år.

Dermed er det sandsynligt, at de første produkter kan komme på markedet omkring juletid næste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere