Kølendorf parkerer momsgæld i konkursselskab

Det tidligere Comitel International A/S er begæret konkurs, efter at Comitel-gruppen har vundet sag i Landsskatteretten. Millionkrav fra SKAT efter momskarruselsvindel isoleres nu i konkursboet.

Comitel Gruppens ejer og direktør Peer Kølendorf har begæret en konkurs for Selskabet af 21. september 2006 A/S (det tidligere Comitel International A/S). Det betyder i praksis, at det trecifrerde millionkrav, som SKAT har stillet til Comitel-Gruppen, nu isoleres i konkursen.

Københavns Byret dømte 4. oktober 2007 den tidligere direktør i Selskabet af 21. september 2006 A/S Klaus Ulrik Hansen for medvirken til momssvindel uden om selskabet, men i selskabets navn.

Når konkursen begæres nu, er det ifølge en pressemeddelelse fra Comitel fordi selskabet netop har fået medhold i Landsskatteretten i en strid mod SKAT om hvorvidt resten af Comitel-Gruppen kan afkræves de manglende momsmillioner.

»Vi har netop i Landsskatteretten fået fuldt medhold i en strid med SKAT om, hvilke selskaber i Comitel-gruppen, der måtte hæfte for tab som følge af de strafbare handlinger i form af skyldnersvig, som den tidligere direktør i Comitel International A/S Klaus Ulrik Hansen er blevet dømt for ved Københavns Byret. Landsskatteretten har fastslået, at ingen andre selskaber i Comitel-gruppen hæfter for tab, der er en følge af Klaus Ulrik Hansens svindel. Samtidig tilkendes vi betaling af de omkostninger, vi har haft til at føre denne sag,« udtaler Peer Kølendorf i en pressemedelelse.

På et direkte spørgsmål fra ComONs søsterblad CRN om, hvorvidt det er moralsk i orden at lade selskabet gå konkurs, nøjes Peer Kølendorf med at konstatere, at »SKAT vil kunne få de penge, der er i selskabet.«

Men hvordan er udsigten til det? Hertil siger Peer Kølendorf:

»Der er ikke de penge i selskabet, så det vil jo nok være umuligt. Om SKAT så har ret til pengene vil fremtiden vise. Det afhænger blandt andet af om vores tidligere medarbejder (Klaus Ulrik Hansen, red.) bliver frikendt i næste retsinstans.«




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere