Konsollernes tid er forbi

Skyen bringer spil med sig, og derfor kan man til efteråret spille Crysis på en lommeregner. Se den epokegørende teknik her.

I fremtiden kan du være fuldstændig ligeglad med, hvad Nvidia, Microsoft, Nintendo og Sony går og roder med. Konsollerne og spilpc'ens dage kan meget vel være talte. En epoke med konstante opgraderinger og timer med miniskruetrækkere og kabelkaos er slut.

Hvis alt går efter planen, så skal der ikke mere end en lille Føtex computer til at opleve selv de allervildeste grafiske adrenalinrush til efteråret.

Firmaet OnLive har netop fremvist sin tjeneste til den internationale spilpresse, og hvis deres indtryk står til troende, så er der tale om en tjeneste, der rækker ud over sig selv, og for alvor gør den store Cloud relevant for andre end virksomheder. Måske er OnLive ligefrem det endelige dødsstød for computere, der kan mere end det mest nødvendige.

OnLive streamer spil til en hvilken som helst computer eller til en lille boks under fjernsynet. Spillene bliver afviklet på enorme servere, og det eneste ens egen computer skal gøre er at sende ens inputsignal tilbage. Det sker så hurtigt, at man ikke kan registrere en forsinkelse.

Ved præsentationen i går spillede de to grundlæggere af Onlive det meget krævende Crysis mod hinanden. Den ene spillede på Onlives lille boks, mens den anden spillede på en dybt forældet Dell bærbar. Spillet kørte fuldstændig flydende selv om det blev afviklet 50 kilometer væk.

Onlive har udviklet algoritmer der reducerer lag til ubemærkelige dele af et sekund. OnLive har allerede sikret sig opbakning fra alle de største spilforlag. Den ene af stifterne er tidligere chef for Eidos, mens den anden Steve Perlman opfandt Quicktime og firmaet WebTV og står bag firmaet der leverer ansigts-CGI til Hulk film og filmen Benjamin Buttons Forunderlige Liv. Det indbragte en Oscar. Han har også udviklet modems til Sega og Nintendos konsoller

Onlive vil fungere som en abonnements service og er klar til efteråret. Det er uvist om OnLive har rettigheder til at streame spil til hele verden.

Se mere her. Crysis starter ca. 16. minutter inde i videoen.




IT-JOB

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Kontorchef med ansvar for tværgående service management

Danske Commodities A/S

IT Systems Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere