Skoleelever klager over OpenOffice

Den gratis kontorpakke OpenOffice kritiseres nu skarpt af eleverne på Virum Skole.

I et åbent brev til borgmesteren, byrådet og it-chefen i Lyngby-Taarbæk Kommune retter Virum Skoles elevråd nu en skarp kritik mod beslutningen om at udskifte Microsoft Office med den gratis open-source pakke OpenOffice. Der er store problemer med programmerne og eleverne mangler undervisning i, hvordan de skal bruge dem, lyder kritikken.

Allerede sidste år var der stormvejr omkring kommunens beslutning om at vælge OpenOffice frem for Microsofts kontorpakke.

Microsofts teknologidirektør Jasper Hedegaard Bojsen sendte dengang et åbent brev til kommunens borgmester, hvor han afviste, at at OpenOffice skulle være et ligeværdigt og billigere alternativ til Office. Det førte til anklager om, at Microsoft forsøgte at gennemføre en skræmmekampagne.

På Lokalavisens hjemmeside gik debatten frem og tilbage mellem borgerne. Men nu er det altså skoleeleverne på Virum Skole, der har meldt sig til orde. I det åbne brev, der kan læses på avisens hjemmeside, skriver de bl.a.:

”For det første synes vi, at det er et kæmpe problem, at vi ikke har lært at bruge programmet, især fordi 9. klasserne skal til eksamen i et program, de ikke kender og ikke ved, hvordan man skal bruge. En løsning kunne måske være at give os elever et kursus i, hvordan vi skal bruge programmerne. Det får andre jo, når de skal lære et nyt program at kende.”

Men kritikken fra Virum Skoles elevråd stopper ikke her.

”Vi har også store problemer med layout. Fx hvis vi skriver en dansk stil derhjemme i Word og bruger meget tid på layoutet i stilen, når vi så kommer over på skolen og skal printe den ud eller rette i den, er layoutet et helt andet og mere rodet, end det vi havde brugt tid på derhjemme. Dette er et problem, fordi vi også for karakterer for orden,” hedder det i brevet.

Skoleeleverne beklager desuden, at der mangler erstatninger for flere programmer i Office, herunder Publisher, som ikke findes i OpenOffice pakken.

”Vi kan ikke forstå, hvorfor det kun er elever og lærere, der skal bruge OpenOffice, mens alle dem der arbejder andre steder i kommunen stadig får lov at arbejde med Microsoft Office pakken,” skriver de.

Kommunen har dog givet udtryk for, at hele administrationen skal flyttes over på OpenOffice og ikke kun skolerne.

Brevet slutter med denne opsang til politikerne:

"Vi synes, det er urimeligt, at noget af det vigtigste redskab i vores skolearbejde og som tidligere har fungeret rigtig godt indtil vi fik OpenOffice, nu er blevet ændret til noget, der fungerer dårligere."
 




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Sentia Denmark A/S

Service Delivery Manager

Netcompany A/S

IT Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere