Avis: TDC køber Telmore for 400 millioner

TDC sætter en stopper for priskrigen på mobiltelefoni. Telegiganten opkøber de resterende 80 procent af aktierne i selskabets værste konkurrent: lavprisselskabet Telmore.

Tusindvis af kunder er det seneste halve år forsvundet fra TDC. En meget stor del af dem kommer nu tilbage i folden hos det tidligere danske telemonopol.

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten har TDC besluttet sig for at købe konkurrenten Telmore for op mod 400 millioner kroner.

TDC ejer i forvejen en aktiepost på 20 procent i det succesfulde lavprisselskab, der har over en halv million kunder.

Trods et forsøg på at søsætte sit eget lavprisprodukt Mixit, så har TDC tabt kunder til lavprisselskaberne, der det sidste halve år har ført en kraftig priskrig, der har halveret samtalepriserne.

Danmark har i dag nogle af verdens laveste priser på både samtale og SMS, og sammen med den korte bindingsperiode på maksimum seks måneder, så har det betydet store tab for blandt andet TDC. TDC har givet tilskud på flere tusind kroner på mobiltelefoner til kunderne, som efter seks måneder er forsvundet over til lavprisselskaberne.

Med købet får TDC større mulighed for at bremse priskrigen, før tabene bliver større.

»Priserne vil nok ikke stige, men de vil være stabile i lang tid. TDC har købt sig til fred,« siger teleanalytiker John Strand til Jyllands-Posten.

Hos Telmores største, direkte konkurrent, CBB Mobil, er administrerende direktør Teddy Søgaard Pedersen enig med John Strand:

»Jeg tror, priskrigen er stoppet. Vi var klar til at gå ned i 50 øre pr. minut, men det giver ingen mening at sænke priserne alene,« siger han til Comon.

Han peger på, at de øvrige lavprisselskaber først og fremmest har fulgt Telmore, når de har sænket priserne, og når TDC kontrollerer Telmores priser, så er der ingen, der vil følge med, hvis CBB sænkede priserne.

»Så skulle der være en anden leverandør, der er klar til at følge os, men jeg kan ikke få øje på, hvem det skulle være,« siger Teddy Søgaard Pedersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere