Asus har solgt harddiske med virus i Danmark

Asus erkender nu at selskabet har solgt 210 eksterne harddiske med virus på det danske marked.

Ifølge Asus' egne tal har selskabet solgt omkring 210 harddiske som er inficeret med en trojaner på det danske marked. Der er tale om eksterne USB-harddiske med en kapacitet på 30 GB, der leveres sammen med udvalgte modeller af Eee-computeren.

Asus har også solgt omkring 300 Eee Box computere som er inficeret med virus allerede fra fabrikken, men de er kun solgt i Japan. Det menes at op mod 3.900 eksterne USB-harddiske er inficeret med trojaneren, og af disse er omkring 210 landet i Danmark, 120 er solgt i Sverige og 50 i Norge.

Eee-computeren sælges både med Windows og Linux, og trojaneren påvirker kun dem, der har Windows på maskinen. Men det anbefales alligevel, at alle Eee-købere bør scanne harddisken med et antivirusværktøj.

En uddybende vejledning kan hentes på nettet. Asus' danske kunder kan desuden henvende sig til selskabets servicecenter på tlf. 38 32 29 43 for at få hjælp til at rense harddisken.

Pc-firmaet forsikrer, at man fremover vil indføre strengere kvalitetskontrol på fabrikken. Det er ikke første gang, Asus har problemer med sine produkter. I september kom selskabet til at levere piratsoftware og fortrolige vejledninger sammen med nogle af sine bærbare.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere