Kort efter klokken 13 onsdag vedtog Folketinget, med 89 stemmer for og 19 stemmer imod, lovforslag L 218, den såkaldte rockerlov.
Dermed har politiet fået grønt lys for at foretage dataaflytninger i langt større omfang end tidligere.
Fremover kan ordensmagten med en dommerkendelse i hånden hacke sig inde i både mulige skattesvindlere og mulige stortyves computere for at finde bevismaterialer.
Tidligere var det kun i sager om forbrydelser mod Statens sikkerhed, terror og sager med en strafferamme på over seks år, at ordensmagten havde sådanne muligheder.
Men i erkendelse af at det er svært at få skovlen under rockernes primære kriminelle aktiviteter, narkohandel og pengeafpresning, så har justitsminister Lene Espersen med rockerloven lagt op til at give politiet udvidede muligheder for at efterforske rockernes økonomiske aktiviteter.
Både IT-forbundet Prosa, Dansk Handel & Service og juraprofessorer advarede op til vedtagelsen af rockerloven om, at de udvidede muligheder for dataaflytning vil være en bombe under befolkningens tillid til sikkerheden på nettet.
Med hjemmesiden www.1984.dk slog Prosa desuden til lyd for at rockerloven ville være endnu et skridt på vej mod det totale overvågningssamfund. IT-forbundet fik desuden foretræde for Folketingets retsudvalg for at gøre opmærksom på dets bekymringer.
Rockerloven giver også politiet mulighed for at bruge anonyme vidner og agenter. Disse forslag har vakt stor debat i juridiske kredse, og en lang række dommere, advokater, politichefer og professorer har råbt vagt i gevær.
Men på Christiansborg var holdningen hos et flertal af partierne, at disse udvidelser var nødvendige i kampen mod rockerne. Socialdemokraternes retsordfører Morten Bødskov hæfter sig ved at det kræver en dommerkendelse at iværksætte dataaflytninger og han mener derfor ikke at balancen mellem statens kontrol og privatlivets fred overskrides.
Derfor stemte Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, de Konservative og Venstre i dag for L218, da det blev tredje og sidste behandlet.
Loven forventes offentliggjort i Lovtidende inden for de næste to uger, og træder i kraft fra den dag den kommer på tryk.