Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Ny virus går efter Windows Media Player

Wallon, en ny e-mail-virus, er målrettet brugere af Windows Media Player. Fordi internetbrugere er ved at lære, at de ikke skal klikke på vedhæftede filer, forsøger Wallon at lokke os til at klikke på et link i selve e-mailen i stedet for.

Sikkerhedsfirmaer advarer mod en ny e-mail-orm med betegnelsen Wallon. Ormen aktiveres, når brugeren forsøger at afspille en MP3-fil eller en videofil ved brug af Windows Media Player fra en computer, inficeret med den nye virus.

Maikel Albrecht, produktmanager hos det finske antivirusselskab F-Secure, oplyser, at fordi brugerne er ved at lære, at de skal være kritiske med at åbne vedhæftede filer, har virusskribenten i stedet satset på at lokke brugerne til at klikke på et link i e-mailen frem for at åbne en vedhæftet fil for at inficere computeren.

»Linket i e-mailen peger på den aktuelle virus, så hvis du klikker på linket, downloader du virussen,« siger Albrecht til nyhedstjenesten CNet.

Wallon forbliver inaktiv med mindre en bruger forsøger at afspille musik eller video ved brug af Windows Media Player. Hvis det sker, aktiveres Wallon, og forsøger herefter at videresende e-mails i HTML, som indeholder et link til viruskoden. En kopi af e-mailen sendes til alle adresser i e-mail-programmets adressebog.

Fordi Wallon kræver flere aktioner fra brugeren, forventer Albrecht ikke, at den opnår særlig høj spredning. Han påpeger snarere en ny udvikling i udformningen af e-mailen for at lokke brugerne til at installere Wallon.

Der findes mange eksempler på, at svindlere forsøger at opnå adgang til folks computere ved at udsende e-mails, der indeholder links til uønskede programmer, som installerer sig selv på computeren, når e-mail-modtageren klikker på linket.

Et nyt råd til internetbrugere fra sikkerhedseksperter er derfor, at brugerne ikke alene skal undgå at klikke på vedhæftede filer, men også generelt undgå at klikke på links i e-mails, hvis ophav de ikke er helt sikre på. Det er Wallon et eksempel på.

En anden måde at forhindre, at din computer inficeres med Wallon, er at installere Microsofts sikkerhedsopdatering MS04-011 fra midten af april, som også forhindrer infektion af Sasser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere