Greenpeace roser elektronik-producenter

For en gang skyld er der rosende ord fra Greenpeace til klodens elektronikproducenter. Men det er stadig plads til forbedring.

Når nye interessante elektronikprodukter lanceres, har Greenpeace for vane at tage luften af begejstringen ved at påpege de miljømæssige mangler, som produkterne også har.

Således også ved årets elektronik-mekka ved CES-messen i Las Vegas.

Men denne gang har miljøorganisationen faktisk også ros til producenterne.

Ifølge Greenpeace er der miljømæssig fremgang at spore over hele linjen blandt producenter af computere, mobiler og andre elektroniske produkter. Der er for eksempel væsentlig færre farlige kemikalier, end sidste gang Greenpeace lavede den såkaldte "Searching for Greener Electronics"-rapport, der har fokus på 15 af verdens største elektronik-producenter.

Topscoreren i årets undersøgelse er Lenovo. Lenovos L2440x monitor får 6.9 ud af i alt 10 mulige point. Andre vindere i de forskellige produkt-kategorier er Sharps LC-52GX5 fjernsyn (5.92 point), Samsungs
F268 mobiltelefon (5.45 point), Nokias 6210 Smart Phone (5.2 point), HP's Elitebook 2530P bærbare computer (5.48 point) og Lenovos ThinkCentre M58 Desktop (5.88 point).

»Det går absolut i den grønne retning i elektronik-branchen, men for at komme videre må virksomhederne nu lade sig inspirere af hinanden og overføre positive tiltag til hele deres produktlinje og ikke kun til en enkelt mobil- eller computer-model. Elektronik-branchen er blandt verdens mest innovative, og vi er sikre på at med den rette prioritering, skal det nok lykkes at skabe rigtig grønne produkter til forbrugerne,« siger Erik Albertsen, kampagnemedarbejder på kemiområdet, Greenpeace Norden.

Han hæfter sig dog ved, at ingen af virksomhederne markerer sig i alle miljømæssige kategorier, så man for eksempel ikke kan finde et produkt, der både er fri for farlige kemikalier og samtidigt energieffektivt.

Generelt viser rapporten, at de sparsommelige LED-skærme, der ikke indeholder kviksølv, er blevet mere almindelige. Og så er producenterne blevet bedre til at anvende genbrugs-plastic.

Greenpeaces generelle grønne-vurdering af verdens elektronikproducenter kan man læse mere om her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere