Ni års fængsel til spammer

En amerikaner er blevet idømt ni års fængsel for at have sendt hundredtusindvis af uopfordrede e-mails.

En domstol i den amerikanske forbundsstat Virginia har afsagt dom over en af de mest berygtede spammere, Jeremy Jaynes, som blev anholdt i december sidste år. Jeremy Jaynes blev fundet skyldig og idømt ni års fængsel for at have sendt mere end 100.000 spam-mails i løbet af 2003.

Jaynes gemte sig bag pseudonymet Gaven Stubberfield og sendte blandt andet spam-reklame for billige lån, aktier og internet-software.

Hans søster Jessica DeGroot blev også dømt for hendes medvirken, men slipper med en bøde på 7.500 dollar. En bekendt, som også var anklaget, blev frikendt i retten.

Statsadvokaten i Virginia, Jerry Kilgore, betegner dommen som en stor sejr for alle indbyggere i forbundsstaten og hele USA.

Selvom både Kilgore og DeGroot var bosat i en anden stat, North California, blev sagen flyttet til Virginia, fordi spam-brevene blev sendt gennem servere i denne stat.

Det skønnes at halvdelen af verdens internet-trafik passerer gennem Virginia, hvor internet-giganter som MCI og America Online har deres hovedkvarter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere