Japan fastholder supercomputer-rekord

For tredje år i træk holder den japanske NEC Earth Simulator pladsen som verdens hurtigste supercomputer.

I forbindelse med International Supercomputer Conference i tyske Heidelberg er en ny liste over verdens 500 hurtigste supercomputere blevet offentliggjort. På de øverste pladser er der ikke sket meget i forhold til den sidste liste, som blev udsendt for et halvt år siden.

Den japanske NEC Earth Simulator troner fortsat som verdens stærkeste talknuser med en regneydelse på 35,85 teraflops (billioner regneoperationer i sekundet).

HP's supercomputer ASCI Q, som bruges til simulation af kernevåben-tests, er faldet fra anden- til tredjepladsen.

Den nye nummer to, et Intel Itanium2-baseret cluster-system kaldet Thunder, bruges også til militære formål på Lawrence Livermore National Laboratory (LLNL) i Californien.

Kina er for første gang med blandt de 10 hurtigste computere med Dawning 4000A, en kinesisk-bygget maskine som bruger AMD's Opteron-processor.

Den hurtigste europæiske computer er IBM's p690-system hos det meteorologiske center i Reading, Storbritannien, som ligger på plads 21 med 5,56 teraflops.

Hele 287 ud af de 500 computere indeholder Intel-chips, mens IBM Power-platformen (75 systemer), HP's PA-Risc (57) og AMD (34) ligger langt tilbage.

Big Mac'en, et hjemmebygget cluster af Mac-computere, som for et halvt år siden klarede springet ind på tredjepladsen, er under ombygning og faldet helt ud af listen i denne omgang.

Sverige er repræsenteret på listen med fire computere, mens Danmark slet ikke er med listen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere