Statsligt krypterings-software en falliterklæring

Danske IT-teknikere er skeptiske over for forskningsministerens idé om statsligt krypteringssoftware.


"Vi er skuffede over, at staten ikke har mod til at sætte en stopper for aflytningen i Echelon og til at få belyst, om Danmark medvirker til industrispionage - og forskningsministerens forslag om et nationalt krypteringssoftware kan vi ikke gå ind for." Sådan lyder det fra IT-organisationen DKUUG, en teknisk IT-forening med fokus på åbne systemer, der repræsenterer godt 4500 IT-teknikere.


"Vi spurgte vore medlemmer - "hardcore"-EDB-teknikere - på et informationsmøde sidste tirsdag, hvad de kendte til Echelon, og meldingen lød: 1) Vi har hørt rygter om Echelon i ti år og 2) rent teknisk kan det sagtens lade sig gøre", siger Hans Arne Niclasen, redaktør i DKUUG. "Det har fået os til at tro på, at Echelon eksisterer og at Danmark bidrager til industrispionage mod danske virksomheder".


Både forsvars- og justitsministeren nægter som bekendt at kende noget til Echelon, men forskningsminister Birthe Weiss har nu meddelt, at hun overvejer at støtte udviklingen af et dansk "officielt" krypteringssystem. Det stiller DKUUG sig skeptisk overfor: "Echelon er
et brud på basale borgerrettigheder og kan potentielt koste danske arbejdspladser. Vi ser det som en falliterklæring, at den danske stat ikke har så megen check på sin egen efterretningstjeneste, at den kan stoppe det danske bidrag til aflytningen", udtaler Hans Arne Niclasen.


"Men da staten tilsyneladende ikke kan foreslå andet end at bruge kryptering, opfordrer vi til at bruge de allerede tilgængelige Open Source-krypteringsværktøjer som f.eks. PGP, som i længere tid har kunnet hentes på bl.a. DKUUGs hjemmeside. Wassenaar-traktaten og ILITS-samarbejdet har overbevist os om, at stærk kryptering volder NSA problemer, siden de gør sig så store anstrengelser for at hindre dets
udbredelse. Det er meget betryggende."




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Hewlett-Packard ApS
    Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere