Amazon: Millioner af mennesker har en Kindle

For første gang giver Amazon et fingerpeg om, hvor mange eksemplarer af Kindle der er solgt.

Kindle har udviklet sig til et guldæg for Amazon, viser det seneste kvartalsregnskab. Selskabets omsætning i fjerde kvartal er steget med 42 pct. i forhold til samme periode sidste år og ligger nu på 9,52 mia. dollar. Og samtidig er overskuddet steget med hele 71 pct. til 384 mio. dollar.

Lige siden lanceringen af den første Kindle har Amazon holdt salgstallene tæt ind til kroppen. Og Amazon vil stadig ikke fortælle, præcis hvor mange eksemplarer af Kindle der er solgt.

Men Amazon-chef Jeff Bezos kunne alligevel ikke holde sig tilbage under pressemødet torsdag i Seattle.

”Millioner af mennesker har nu en Kindle. Og Kindle-brugere læser meget,” sagde han.

Han fortalte også, at Amazon nu sælger seks Kindle-bøger for hver ti fysiske bøger, der sælges.

Nu er e-bøgerne typisk noget billigere end de fysiske bøger, men det betyder altså alligevel, at en meget stor del af Amazons omsætning efterhånden kommer fra salget af Kindle-hardware og e-bøger.

I dag sælges både den normale Kindle og den større model Kindle DX i det meste af verden, selvom man er nødt til at bestille dem hos Amazon i USA. Den internationale udgave er begrænset på en række punkter – herunder at browseren er deaktiveret.

Men Kindle har netop fået sin største udfordrer – den nye iPad fra Apple. Amazon har forsøgt at møde denne udfordring ved at åbne sin Kindle for tredjeparts-applikationer, så den kommer til at ligne en rigtig tablet-computer. Den kommer ligefrem en App Store til Kindle.

Det kan dog ikke skjule, at Kindle er et apparat til at læse e-bøger og ikke meget andet. Den store Kindle DX koster det samme (knap 500 dollar) som den billigste iPad.

Men Kindle har kun en 9,7 tommers s/h-skærm og kun 4 GB lagerplads, mens den billigste iPad har en 9,7-tommers farveskærm og 16 GB.

Til gengæld har Kindle DX en indbygget 3G-forbindelse, som dog kun kan bruges til at hente elektroniske bøger, hvor den billigste iPad kun understøtter Wi-Fi. Man kan få iPad med 3G, men så er prisen noget højere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere