Ny mediegigant angriber AOL

Verdens andenstørste mediekoncern Vivendi Universal har overtaget underholdningsdivisionen i det amerikanske selskab USA Networks for 10,3 milliarder dollar.

En ny megafusion skaber en stærk konkurrent til AOL Time Warner, den globale mediegigant, som både dominerer indenfor print- og internet-medier samt musik og film-produktion. Det er AOL's stærke konkurrent, Vivendi Universal, som danner en ny underholdningsdivision.


Vivendi har købt USA Networks' film- og tv-produktionsselskaber for 10,3 milliarder dollar, som skal smeltes sammen med Universal Studios i den nye enhed med navnet Vivendi Universal Entertainment (VUE).


Købet skal finanseres gennem salget af Vivendis aktiepost i USA Networks, som har en værdi på omkring 7,5 milliarder dollar. Vivendi fortæller i en pressemeddelelse, at aktiernes værdi er steget med mere end tre milliarder dollar siden købet i 1998.


Den nye underholdningsdivision skal udbygge mediekoncernes position på det amerikanske film og tv-marked samt indenfor alle former for elektronisk underholdning - i skarp konkurrence med AOL. Så sent som sidste fredag kunne Vivendi fortælle, at selskabet netop havde købt 10 pct. af det amerikanske satellit-tv-selskab Echostar for 1,5 milliarder dollar.


(Kilde: Internet World)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere