Efter førstebehandlingen i Folketinget i sidste uge står regeringen stadig ved sit lovforslag L199 om en skat på folks brug af arbejdsgiverbetalte telefoner, computere og smartphones - den såkaldte multimedieskat.
Blandt multimedieskattens kritikere har flere håbet, at regeringen ville kunne tales til fornuft og helt droppe skatten, så den ikke rammer folk, der blot udfører deres lovlige erhverv.
Men det forløb tror man ikke på i fagforbundet for jurister og økonomer, DJØF, hvis medlemmer er blandt den store gruppe af danskere, der bliver økonomisk straffet, hvis de vælger at tage arbejdsredskaber som pc og mobiltelefon med hjem.
"Multimedieskatten vil da sikkert blive gennemført. Men vi tror til gengæld, at regeringen vil blive nødt til at trække den tilbage igen, når det kommer frem, hvilke konsekvenser den har," siger Pia Gjellerup, der er chef for den politiske afdeling i DJØF og tidligere socialdemokratisk toppolitiker.
Hun påpeger, at multimedieskatten går stik imod intentionerne i den skattepakke, den er en del af, og at den vil få folk til at arbejde mindre - ikke mere, som regeringen ellers forsøger at få dem til.
"Der er jo en god grund til at arbejdsgiverne udstyrer deres medarbejderne med en pc: Der produceres simpelthen mere, når folk tager arbejde med hjem. Når de nu afleverer pc'en for at undgå multimedieskatten, går man glip af den ekstra indsats, og det vil bestemt kunne mærkes på arbejdsmarkedet," mener Pia Gjellerup.
DJØF-chefen tror, at nettokonsekvensen af den mistede arbejdsindsats vil komme til at manifestere sig i så konkrete kronebeløb, at regeringen slet og ret vil blive tvunget til at afskaffe multimedieskatten efter, at den har været i brug et år eller to.