HP gik 7 procent frem i Danmark

Med en omsætning på 4,28 milliarder kroner fik HP i Danmark en omsætningsvækst på 7 procent for regnskabsåret 2003, der sluttede 31. oktober.

Med en omsætning på 4,28 milliarder kroner fik HP i Danmark en omsætningsvækst på 7 procent for regnskabsåret 2003, der sluttede 31. oktober. Fremgangen skyldes blandt andet fornyet, kraftig vækst på pc-området samt en pæn opgang i printersalget. Driftsresultatet blev cirka 3 procent højere end sidste år.

Tallene er endnu ureviderede, og det skulle give et overskud i nærheden af de 57 millioner kroner.

»Vi har i det første officielle regnskabsår efter fusionen mellem HP og Compaq holdt eller vundet markedsandele inden for alle vores vigtigste forretningsområder. I betragtning af at analysefirmaet IDC forventer en nedgang på 6 procent i salget af hardware og en nulvækst for det samlede IT-marked i Danmark i 2003, er vi meget tilfredse med resultatet,« siger administrerende direktør Niels Svenningsen, HP Danmark, som i år lod 80 procent af salget gå igennem partnere.

»I 2003 har vi for alvor oplevet de forventede synergieffekter ved fusionen. Vores produktudvikling, produktion og logistik er optimeret, hvilket har gjort os endnu mere konkurrencedygtige. Vi har blandt andet, takket være den største annoncering af consumerprodukter i HP's historie, fået utroligt godt fat i privatmarkedet. Med vores fortsatte store satsning på forhandlerleddet har vi udbygget vores position på markedet til små og mellemstore virksomheder, ligesom HP nu er fast deltager, når der diskuteres IT-strategi på de bonede gulve i store danske koncerner,« forklarer han.

»På trods af en flot vækst i markedsandele og antal solgte enheder inden for næsten alle produktkategorier, har hård konkurrence med faldende priser dæmpet væksten i vores omsætning i 2003. Med udgangspunkt i vores styrkede markedsposition forventer vi en vækst i 2004, der ligger over gennemsnittet for markedet,« siger Niels Svenningsen.

Pc-salget gik kraftigt frem, men her har HP det samme problem som andre producenter, nemlig at prisen på pc'er samtidig er faldet markant. Den stykmæssige fremgang udmønter sig altså i en mindre omsætningsmæssig fremgang. Stykvæksten omfatter ifølge HP alle produktkategorier og markedssegmenter. Det er især forbrugerne, der køber flere pc'er, men også salget til virksomheder er steget. HP's salg af pc'er voksede således i de første 9 måneder af 2003 med 32 procent, og de bærbare pc'er gik frem med hele 50 procent.

Væksten skyldes dels introduktionen af en helt ny pc-familie til private forbrugere, dels at erhvervskunderne nu i stor stil udskifter de pc'er, der blev leveret op til år 2000-skiftet. Kraftige prisfald på bærbare pc'er har desuden sat turbo på salget. Også de håndholdte iPaq'er går frem - væksten er i årets første ni måneder på 54 procent, oplyser leverandøren.

Mere afgørende for hele HP's salgsfremgang er det, at print- og imaging-området viste gode takter i 2003 og gave en fremgang på 10 procent målt på omsætning.

Salget af traditionelle blækprintere var faldende, men det blev for HP's vedkommende mere end opvejet af en stigning i salget af multifunktions-blækprintere.

En anden af de forretninger, som gik særlig godt i 2003, var ifølge HP enterpriseafdelingen, der oplevede en rekordvækst på 35 procent. Det var specielt salg af software- og serverløsninger der voksede. HP Services tog markedsandele inden for outsourcing, konsulentydelser samt traditionel service og voksede næsten 8 procent. HP's konsulentforretning lider under konjunkturerne og fik kun beskeden vækst, oplyses det, mens den traditionelle service-, support - og vedligeholdsforretning, Customer Support, opnåede en vækst på 8 procent takket være samarbejdet med CSC og større projekter hos Borealis, Danisco og Orange.

Globalt overgik HP analytikernes forventninger for fjerde kvartal. Omsætningen blev på 19,9 milliarder dollar - 10 procent højere end i samme kvartal i fjor. Resultatet blev 862 millioner kroner mod 390 millioner kroner sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere