Musikkrig raser på nettet

Pladeselskaberne har tvunget Tiscali til at lukke sin nye musiktjeneste. Russiske AllofMP3.com vil ikke bøje sig for presset.

Kampen om retten til at høre musik på nettet - for slet ikke at tale om at downloade - kører stadig for fuld udblæsning. I denne uge har både italienske Tiscali og russiske AllofMP3.com meldt sig til orde. Begge har fået pladeselskabernes kærlighed eller mangel på samme at føle, men hvor Tiscali har bøjet sig for presset og lukket sin tjeneste, lader AllofMP3.com sig ikke påvirke af truslerne.

Tiscali startede for en måned siden sin Jukebox-tjeneste i Italien og Storbritannien, hvor brugerne kan få musik streamet gennem et peer-to-peer-netværk. Det er ikke muligt at gemme filerne, og Tiscali har indgået en aftale med copyright-forbundet SCF, som giver selskabet en licens til at udbyde tjenesten i alle EU-lande.

Men alligevel har musikbranchen krævet, at Tiscali skal fjerne muligheden for at søge efter kunstnernavne i musiksamlingen. For her er der nemlig tale om en »interaktiv« tjeneste, der ikke er omfattet af aftalen med SCF, mener musikindustrien. Tiscali har kun rettigheder til at sende musik »ikke-interaktivt«, altså som en slags web-radio, lyder argumentet.

Tiscali har taget konsekvensen og helt trukket stikket til sin tjeneste, som uden søgefunktion nærmest bliver ubrugelig og meningsløs. Samtidig affyrer Tiscali en bredside mod musikbranchen, der betegnes som »kortsigtet« og uden forståelse for kundernes »behov og vaner«.

Pladeselskaberne har også længe forsøgt at få lukket russiske AllofMP3.com, der helt usædvanligt har meldt sig med en kommentar i denne uge.

AllofMP3.com sælger billig musik på nettet og er en torn i øje på musikindustrien, der ligefrem har truet med at blokere for Ruslands optagelse i verdenshandels-organisationen WTO, hvis ikke sitet bliver lukket.

Men AllofMP3.com forsikrer at man overholder alle love i Rusland, betaler afgifter til russiske copyright-organisationer og desuden ikke reklamerer uden for landets grænser. I Storbritannien er der nu optræk til en retssag mod firmaet - men om det gør indtryk på russerne, må tiden vise.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere