Udskældt statsligt lønsystem får hjælp fra politiet

Tidligere it-projektchef i Rigspolitiet skal nu stå i spidsen for det udskældte Statens Lønsystem (SLS). Hun opfordrer til at holde kritikken af SLS internt i staten frem for at diskutere i medierne.

Økonomistyrelsen får nu hjælp fra politiet til at tøjle det udskældte Statens Lønsystem (SLS), som udbetaler løn til mere end 130.000 statsansatte. Efter at begge de hidtidige chefer for SLS har forladt systemet i det seneste år, er den tidligere it-projektchef i Rigspolitiet, Hanne Nybo Johansen, udnævnt til projektchef for SLS.

Hanne Nybo Johansen tiltrådte jobbet i tirsdags og føler sig for ny i jobbet til at svarer på spørgsmål fra IT-avisen ComON. Men i en intern nyhedsskrivelse fra Økonomistyrelsen siger Hanne Nybo Johansen, at hun godt er klar over at det kan være en stormomsust post hun besætter.

»Jeg er klar over, at der er fokus på lønområdet i medierne. Men den del af jobbet har jeg været vant til fra både Rigspolitiet og tidligere fra Banestyrelsen. Når man arbejder med IT i det offentlige, så opererer man i et rum, som også har stor bevågenhed fra dagspressen,« siger Hanne Nybo Johansen i den interne skrivelse, som ComON er i besiddelse af.

Hun opfordrer de statslige institutioner, som bruger SLS, til at holde kritikken internt i staten frem for at lufte den i offentligheden.

»Det er vigtigt at have et løbende fokus på kommunikation, så vi i det offentlige ikke diskuterer med hinanden i pressen og så den presse der kommer, er tænkt proaktivt ind i ens arbejde,« siger hun.

I starten af september besluttede Økonomistyrelsen at det egenudviklede SLS fortsat skal stå for lønudbetalingerne i det offentlige, på trods af en generel politik om at overgå til standardiserede it-systemer. 13 års udviklingsarbejde og en regning på 426 millioner kroner gik forud for at SLS sidste år blev erklæret fuldt funktionsdygtigt og integreret i de offentlige institutioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere