Folketingsmedlemmer får løn via udskældt it-system

Nu får også folketingsmedlemmerne løn via det udskældte lønsystem Statens Lønsystem.

Ofte bliver folketingspolitikerne beskyldt for at gemme sig bag Christiansborgs tykke mure og være ude af trit med hvad der foregår i den virkelige verden.

Men det gælder i hvert fald ikke længere når det kommer til udbetaling af løn til parlamentarikerne. Således har de 179 folkevalgte sammen med Folketingets personale siden 1. juli i år fået udbetalt deres løn ved hjælp af det omstridte Statens Lønsystem, der indtil videre har været 13 år undervejs og kostet skatteyderne 426 millioner kroner at udvikle.

Systemet bruges i stort set samtlige statslige institutioner og er blandt andet skyld i at landets præster får to løn-kuverter hver måned, ligesom mange styrelser og institutioner må håndindtaste oplysninger ind i systemet, fordi det ikke snakker sammen med styrelsernes tidsregistreringssystemer.

Men ifølge lønkontoret i Folketinget, så har folketingsmedlemmerne indtil videre været forskånet for den slags problemer i forbindelse med udbetalingen af deres løn.

Årslønnen for folketingsmedlemmer udgør 514.911 kroner. Hertil kommer tillæg på mellem 49.000 og 125.000 kroner om året.

Økonomistyrelsen og leverandøren af SLS, it-firmaet CSC, arbejder fortsat med de sidste justeringer for at systemet kører optimalt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere