Chip-dankort bruges ikke

De nye chipbaserede Dankort er ikke nogen succes. Kun 1,3 procnet af betalingerne i årets første måneder er sket med chippen.

Chippen på de nye Dankort bliver ikke brugt. I året første måneder blev kun 1,3 procent betalingerne gennemført ved hjælp af chippen.

Årsagen er primært startproblemer, der har resulteret i lange svartider og teknisk bøvl.

Derudover har de fleste butikker stadig ikke udskiftet de gamle terminaler med nye, der kan læse chippen. Men selv de butikker der har skiftet terminaler, benytter ikke chippen.

Hos Statoil har man klistret chiplæseren til med tape.

»Vi holdt op med at læse chip på Dankort op til julehandlen. Der var problemer med hastigheden og med softwaren. Vi vurderer, at de problemer er ved at være løst nu, og venter snart at gå i luften med chipbetalinger igen,« siger informationschef hos Statoil, Søren Bjelka, til Jyllands-Posten.

Hos Dankort A/S forklarer direktør Niels Neergaard, at en række af de butikker, der i starten tog i mod chipdankort, har haft dårlige erfaringer. Han tror, at det er årsagen til at så få butikker tager i mod chipdankort.

»Vi havde gerne set flere væsentligt flere chipbetalinger. Og havde du spurgt mig for et halvt år siden, ville jeg have forventet højere chipandel på nuværende tidspunkt. Men nogle af de første butikker, der læste chip, havde nogle negative oplevelser, og det har forsinket hele processen,« siger Niels Neergaard til avisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere