Intel tjener milliarder igen

Intel har tjent 12 milliarder kroner i fjerde kvartal. En stigning på 875 procent på ét år.

Der er god grund til jubel hos verdens største producent af mikrochips, Intel i Santa Clara. Det seneste regnskab viser at indtjeningen blev på næsten 12 milliarder kroner i fjerde kvartal. I forhold til samme periode sidste år er der tale om en stigning på hele 875 procent.

Dermed ser det ud til, at Intel har klaret sig gennem krisen og fundet tilbage til sin gamle styrke. Selskabets omsætning er steget med 28 procent til lidt over 50 milliarder kroner i fjerde kvartal.

Intel har klaret sig langt bedre end analytikernes forventninger, og det kan få en stor signalværdi for resten af it-branchen.

Selv EU's rekordbøde til Intel på otte milliarder kroner sidste år og det dyre forlig med AMD, som kostede Intel seks mia. kr., kan ikke for alvor trykke stemningen.

Der er fremgang over hele linjen. Intels salg af processorer til servere er steget med 21 pct., salget af desktop- og notebook-cpu'er er steget med 10 pct., og der er også solgt 6 pct. flere Atom-chips til netbooks.

Intel har også store forventninger til 2010, hvor alle processorserier skal omstilles til 32 nanometer-teknologi. En stor del af de nye 32-nanometer-modeller blev præsenteret på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas forleden.

Skiftet fra 45 til 32 nanometer betyder højere ydelse og lavere strømforbrug – og sidstnævnte har især betydning for de mobile computere, hvor brugerne kan glæde sig til længere batteri-levetid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere